Els secrets del món formatger de la mà del Salvador Maura

El Salvador Maura coneix l’ofici de formatger com ningú: la teoria i la pràctica del món formatger, la vessant de la producció però també els aspectes més comercials. Ja ho hem dit més d’una vegada, és un apassionat dels formatges que ha fet de la seva gran afició la seva professió.

Salvador Maura
photo_camera Espectacular taula de formatges de Mas d'Eroles.

Des de la formatgeria Mas d’Eroles, a Adrall, el Salvador ha aconseguit, des de l’any 2000 fins a l’actualitat, elaborar una quinzena de formatges diferents. I com us podeu imaginar (no podia ser d’altra manera!) segueix investigant i experimentant, a diari, nous formatges, conceptes innnovadors, sabors inèdits, sensacions visuals trencadores, barreges a priori estranyes, formats desconeguts, inèdits, terrenys utòpics per a l’artesania alimentària... I bo que és això! Que no s’aturi la innovació! Quina serà, Salvador, la propera sorpresa?

Un dels elements més xocants de la seva activitat és aquesta insòlita capacitat per elaborar, amb la mateixa sintonia, formatges de llet de vaca (la majoria) però també d’ovella. Un fet que exigeix, per començar, un perfecte domini del complex marc teòric del món formatger des de les més diverses vessants. Això és la base. Després hi cal una bona pràctica (que combina el mètode tradicional amb tècniques i materials d’última generació) i matèries de primera qualitat.

Els formatges del Salvador Maura ens endinsen en una agradable degustació hivernal que ens permet satisfer tots els sentits gastronòmics. Entre els productes de la seva creació destaquen els formatges Gebrat d’Obaga, Ermesanda d’Eroles, Castellot, Brisat, Ros d’Eroles, Tartera, Escaldat, Abadessa d’Elins (de vaca i ovella) i, les dues de les darreres creacions, el Vellut d’Eroles i el Ros de Ratafia.

El Salvador és un font imparable de sorpreses per al paladar.