La ruta de les formatgeries visita la Formatgeria L’Oliva, a Oliana

Aquest diumenge, 24 de setembre, a les deu del matí, des de l’Espai Ermengol. La inscripció té un cost de 2 euros

ocnhfmiddjjmpldj
photo_camera Formatgeria l'Oliva d'Oliana

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell ha programat per aquest diumenge 24 de setembre una visita guiada a la formatgeria artesana alturgellenca L’Oliva, al municipi d’Oliana. 

El preu de la ruta té un cost de 2 euros per persona, i inclou la visita guiada prèvia a la sortida que es realitza al mateix Espai Ermengol, amb la degustació dels formatges i mantega Cadí. 

L'hora de trobada dels participants a aquesta visita és a les 10 del matí, a l'Espai Ermengol. Cap a les 11.30 hores, els participants es desplaçaran cap a Oliana en cotxes particulars, per començar a les 12 del migdia la visita a la Formatgeria L'Oliva per conèixer de primera mà les seves instal·lacions, es podrà degustar els seus productes i es visità també la nova granja de cabres.

Els  reserves per poder participar en aquesta nova ruta es poden fer al 973 351511 o per correu electrònic a [email protected]

L’Oliva

Es tracta d'una formatgeria oberta el 2011 de la mà d'un dels descendents de Ca l'Oliva, l'Arnau Quingles que, juntament amb l'Aina Vinyes, van deixar l'activitat del disseny gràfic des del barri de Sants per dedicar-se a l'elaboració de formatge de cabra.

Hi trobarem formatges de pasta tova i humida, i de textura, de mantegosa a cremosa, segons el punt de maduració (Lo Coscollet), el macerat en oli d'oliva suau i herbes aromàtiques (L'Orri), el de pasta tova arrebossat amb cendra alimentària (Lo Cendrat), el de llarga maduració amb fongs naturals, verds i blancs (Turp). El primer de tots fou el Rumbau de pasta premsada, seguint el típic serrat de cabra d'aspecte rústic, evocant les roques de l'entorn. També, el rotllet fresc arrebossat amb herbes o sense. I, finalment, el Brossat, el mató de tota la vida segons la tradició de la zona.

comentaris