02.07.2022 |
Viure als Pirineus

La Ruta de les Formatgeries visita "la Reula" a Fígols d'Organyà

La visita tindrà lloc diumenge 22 d'octubre a les instal·lacions de "la Reula" a Fígols d'Organya

foto
Meritxell Serret, consellera Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya entregant la Medalla d'Or a la Reula
La Ruta de les Formatgeries visita "la Reula" a Fígols d'Organyà

Aquest diumenge 22 la Ruta de les Formatgeries visita a "la Reula" a Fígols d'Organyà. Aquesta serà la darrera visita a una formatgeria. Ens quedarà per acabar el cicle la visita a l'explotació agrària de Cal Rosill a Peramola el 12 de novembre i la sessió de tancament al mateix Espai Ermengol-Museu de la Ciutat el 16 de desembre. 

La visita a la Reula serà ben encertada just després que a la Fira de Sant Ermengol i dels Formatges Artesans de la Seu d'Urgell d'aquest passat cap de setmana obtinguéssin la medalla d'or pel iogurt i la de bronze pel mató. 

Felicitats doncs a una de les formatgeries més emblemàtiques de l'Alt Urgell, en aquest cas no per l'antiguitat sinó per la innovació tecnològica, la varietat de productes i la capacitat de crear llocs de treball a través d'incorporar el valor afegit a la producció agrària lletera d'una explotació d'horta. 

Com sempre, diumenge 22 us esperem a les 10 hores a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat per a visitar les sales dedicades al formatge i tastar els productes de la DO Cadí de formatge i mantega. En acabat la visita, ens adreçarem a la Reula. Com sabeu, la formatgeria és a la banda dreta del riu Segre, accedint-t'hi pel pont penjat, pel trencat que es troba a 1,5km després de l'accés a la finca dels Hostalets per la C-14.

Si veniu del sud, l'accés a la Reula es troba a l'esquerra uns 800 metres després d'haver passat el Túnel de Montant, el més llarg després d'Organyà. 

La Ruta de les Formatgeries visita "la Reula" a Fígols d'Organyà
Comentarios