07.12.2022 |
Viure als Pirineus

INDÚSTRIES AGROALIMENTÀRIES

‘La Reula’, guanyadora del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

'La Reula' ha convertit la seva explotació en una granja ecològica creada per a desenvolupar una millora del benestar i salut animal i de la sostenibilitat ambiental.
La Reula DARP 2
La Reula, al terme de Fígols d'Organyà/DARP
‘La Reula’, guanyadora del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

La Granja lletera SAT La Reula, al terme de Fígols d’Organyà (Alt Urgell) ha resultat guanyadora, en la modalitat d’empresa agrària, de la XVIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

La Reula Premi

La granja lletera SAT la Reula ha convertit la seva explotació en una granja ecològica creada per a desenvolupar una millora del benestar i salut animal i de la sostenibilitat ambiental, així com també per a oferir al consumidor productes naturals. En el projecte també s’hi suma la transformació de 25 hectàrees de bosc en desús en prats de pastura i devesa per a les vedelles i vaques eixutes. Part de la fusta extreta abasteix la caldera de biomassa per a minimitzar els costos energètics de pasteurització, disponibilitat d’aigua calenta per a netejar l’obrador i la sala de munyir, i la calefacció. 

Per a garantir major autosuficiència de farratges, han adquirit i llogat noves terres, o sigui, han incrementat la mà d’obra i han arribat a acords amb altres productors locals de farratges ecològics per a adquirir-los. També realitzen una tasca de divulgació dels coneixements bàsics sobre la pagesia, l’entorn rural, i la producció ecològica mitjançant les visites guiades a les instal·lació adreçades tant a escoles com a famílies.

La Reula Fira 2

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, presidirà l’acte de lliurament dels premis, el proper 30 de gener de 2020.

Premis PITA 2019

Enguany, s’ha presentat un total de 23 iniciatives innovadores d’empreses i d’emprenedors en el camp de l’agroalimentació de tot Catalunya que han estat valorades per un jurat presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Lleida (UdL), de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), i del DARP. Els premis guanyadors estan dotats amb 6.000 € cadascun, i els finalistes amb 2.000 euros.

‘La Reula’, guanyadora del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària
Comentarios