FIRA DE SANT ERMENGOL

La Formatgeria Reixagó d'Olost, amb Blau de Jutglar, guanya el premi al Millor Formatge Artesà del Pirineu

El premi al millor formatge del concurs infantil ha estat per la Gàrgola de la Formatgeria del Miracle, de Riner
Millor Formatge Artesà 2021 Fira Sant Ermengol
photo_camera La Formatgeria Reixagó ha guanyat el premi al Millor Formatge Artesà 2021

El Concurs de Formatges Artesans del Pirineu 2021, celebrat aquest cap de setmana a la Seu d'Urgell, en el marc de la Fira de Sant Ermengol, ha lliurat els premis a les diferents formatgeries i categories. Enguany hi havia 16 categories, dues de les quals han quedat desertes, les corresponents als formatges de llet de cabra quallada mixta pasta tova i als de llet d’ovella quallada àcida. La Formatgeria Reixagó, d'Olost de Lluçanès, ha obtingut amb el Blau de Jutglar el premi al Millor Formatge Artesà del Pirineu 2021.

El Blau de Jutglar de lFormatgeria Reixagó, d'Olost de Lluçanès, és un formatge cremós de sabor equilibradament intens. Formatge blau, elaborat amb llet crua de vaca. De pasta tova / Coagulació mixta i amb una maduració de 8 setmanes.

Premi Millor Formatge Artesà concurs infantil

(Foto: La formatgera Sílvia Soler de la Formatgeria del Miracle, en el moment de rebre el premi al millor formatge del concurs infantil amb el formatge la Gàrgola)

El premi al millor formatge del concurs infantil ha estat per la Gàrgola de la Formatgeria del Miracle, de Riner.

La Gàrgola, de coagulació làctica amb una maduració de 3 setmanes, és un formatge amb aromes balsàmics i de sotabosc. La densitat i la untuositat de la seva textura adhesiva al paladar, fan la intensitat del seu sabor.

Millor Formatge artesà 2021(Foto: Les formatgeres guanyadores dels premis al Millor Formatge Artesà / QUCUT)

PREMIATS

La formatgeria Castell-Llebre de Peramola, ha guanyat dos medalles: or en la categoria de formatges frescos, amb el Fresc, i bronze en formatges de llet quallada àcida pel formatge Teo.

La formatgeria cerdana el Molí de Ger, ha obtingut una medalla d'or pel Tupí de Blau, i dues medalles de plata i una de bronze.

Serrat Gros, de Josa de Cadí, ha sumat una medalla d’or pel formatge Serrat Gros en formatges de llet de cabra quallada àcida i una medalla de bronze en la categoria de tupí o gaztazarra.

L’Abadessa, de la Seu d'Urgell, ha guanyat la medalla d’or pel Cabraflor en categoria llet de cabra i una plata pel formatge l’Avi en pasta cuita.

Cal Majuba, d'Alàs, ha obtingut amb el seu iogurt la medalla d’or en iogurts i llets fermentades i una medalla de bronze en la categoria de llet d’ovella quallada àcida, amb el formatge L’actica.

L’Oliva, d'Oliana, ha aconseguit una medalla d'or per a lo Brossat en la categoria de matons i recuits i brossats.

Formatges Reixagó, d'Olost de Lluçanès, ha guanyat la medalla d'or amb el seu Tou del Lluçanès, en la categoria de formatges blaus i llet de vaca amb quallada mixta pasta tova.

La Xiquella, de Sant Esteve d'en Bas, ha obtingut l'or amb Basalt, en la categoria de formatges amb condiments.

La formatgeria Casa Mateu, de Surp, ha obtingut l'or en la categoria de formatges pasta cuita i llet d’ovella quallada mixta pasta tova.

Mas el Lladré, de les Llosses, ha guanyat la medalla d'or en la categoria de llet de vaca quallada enzimàtica.

Formatges Vall de Meranges, de Meranges, ha aconseguit l'or en la categoria de llet d’ovella quallada enzimàtica pasta dura.

La formatgeria Montsant de Pallars, de Llessui, ha guanyat la medalla d'or en la categoria de llet d’ovella quallada àcida.

Mas d’Eroles, d'Adrall, ha rebut la medalla de bronze pel formatge Ermengol, en la categoria de pasta cuita; i una altre bronze en categoria de llet d’ovella quallada mixta-pasta tova, amb el formatge el Trévol.