AGROALIMENTACIÓ

El formatge Urgèlia, de la Cooperativa Cadí, guanya l'or en els Sofi Awards 2020

Aquest concurs, organitzat per la "Specialty Food Association", se celebra anualment als Estats Units
Cadí a Travesseres
photo_camera La Cooperativa Cadí recull cada dia la llet d'explotacions ramaderes de l'Alt Urgell i la Cerdanya / CADÍ

El formatge URGÈLIA DOP ha estat guardonat amb l'Or en l'edició 2020 Sofi™ Awards, com el millor formatge de llet de vaca.

Aquest concurs, organitzat per la "Specialty Food Association", se celebra anualment als Estats Units, primer productor mundial de formatges. Enguany hi han participat prop de 2.000 productes d'especialitat de tot el món.

Urgèlia D.O.P

(Foto:Formatge Urgèlia D.O.P dela Cooperativa CADÍ)

Des de la Cooperativa CADÍ han manifestat "aquest reconeixement ens fa especial il·lusió, ja que coincideix amb la celebració del 105 aniversari de la Cooperativa CADÍ, i és el resultat de l'esforç, la dedicació i la professionalitat de totes i tots. Socis-ramaders, treballadors, proveïdors, clients i consumidors, feu d'aquesta cooperativa un gran equip i família".

Finalment. els responsables de CADÍ han agraït "a totes i tots per fer possible seguir elaborant productes de la més alta qualitat i continuar treballant amb passió per fer créixer el nostre projecte".

Concurs formatges EEUU

Formatge Urgèlia DOP. El tendre cremós de la Cooperativa del Cadí

Formatge produït per la Cooperativa del Cadí, fundada el 1915. L'Urgèlia és l’únic formatge de Catalunya reconegut amb la Denominació d’Origen Protegida (DOP Formatge de l’Alt urgell i la Cerdanya), que va aconseguir l'any 2000. Es fa a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya, amb llet sencera de vaca frisona degudament homogeneïtzada i pasteuritzada. De pasta premsada tendra i cremosa, presenta ulls irregulars, repartits per tota la peça, i està protegida per una escorça natural de color terrós clar, formada a partir de la sembra de ferments aromàtics específics al principi del procés de maduració, que dura 45 dies, com a mínim. Presentat en peces de dos quios i mig, el formatge es fon amb facilitat, cosa que permet emprar-lo avantatjosament com a substitut dels tradicionals formatges alpins amb què es fan gratinats, fondues, etc. Sense oblidar-ne, evidentment, el consum directe en entrepans o a l’hora de les postres.