GASTRONOMIA

Eugeni Celery rebrà el premi 'Amic del Formatge 2021' de la Fira de Sant Ermengol

El premi 'Amic del Formatge' reconeix cada any a una persona que, amb la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i especialment a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.
Eugeni Celery
photo_camera Eugeni Celery a la seva formatgeria de la Seu d'Urgell/ FS

El formatger Eugeni Celery rebrà, en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, el premi Amic del Formatge 2001, que atorga cada any l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Celery rebrà aquest reconeixement, de mans de l'alcalde Francesc Viaplana, el  proper 15 d’octubre.

 L’Amic del Formatge és un premi que s'atorga a una persona que, amb la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i especialment a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.

          (Foto: Formatgeria Eugene de la Seu d'Urgell / FS)

Eugeni Celery, un apassionat i divulgador de la cultura del formatge

Eugeni Celery Puigdemasa va cursar estudis superiors a fora, però de ben petit ja tenia clar que el seu futur el volia lligat al negoci familiar. El 1983 es va posar rere el taulell de la Formatgeria Eugene i encara hi és, oferint una extraordinària oferta de formatges, xarcuteria, embotits i altres productes delicatessen.

Apassionat del món del formatge, Eugeni Celery, ha aconseguit que el seu sigui avui un establiment de referència, tant a l’Alt Pirineu com al conjunt del país. Celery, Mestre Formatger, estima, cura, afina i millora els formatges de totes les procedències que serveix amb devoció a la seva botiga del carrer Major de la Seu d’Urgell. Compra directament als formatgers artesans, fa madurar els formatges en la seva cava d’afinador professional -els acarona- i quan estan al punt els ofereix als seus clients, els en parla, els comenta, els aconsella, els viu i els fa viure amb coneixement i passió, a parts iguals. Podeu recuperar el petit reportage que VIURE ALS PIRINEUS va publicar ara fa un any.

comentaris