FIRA DE SANT ERMENGOL

El conseller Elena i l'alcalde Viaplana inauguren la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell

Al Camí Ral de Cerdanya s’hi concentren més de quaranta formatgers artesans vinguts de punta a punta del Pirineu.
Fira de Sant Ermengol Camí Ral
photo_camera El Camí Ral de Cerdanya ha estat tot el dia d'avui molt concorregut / laseu.cat

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, acompanyat del conseller d'Interior del Govern de Catalunya, Joan Ignasi Elena, han inaugurat oficilament aquest matí la Fira de Sant Ermengol 2021. El bon temps ha fet que un nombrós públic sortís al carrer i es congreguès al Camí Ral de Cerdanya, a la Plaça dels Oms i al carrer Major de la capital urgellenca.

Elena inaugura la Fira de Sant Ermengol(Foto: El conseller d'Interior i l'alcalde de la Seu d'Urgell han inaugurat oficialment la Fira de Sant Ermengol aquest matí / laseu.cat)

Malgrat la reducció de parades respecte a edicions prepandèmia, la Fira de Sant Ermengol 2021 aplega un total de 177 parades: una quarantena de formatges artesans del Pirineu al Camí Ral de Cerdanya; l’Autofira i l’espai Gastrofira-Foodtrucks al pàrquing del Dr. Peiró; la Fira de Productes de Proximitat Km0/Fira PEP a la plaça dels Oms; la Fira d’Artesania al passeig Joan Brudieu; i la venda ambulant d’alimentació, moda i complements al llarg del carrer Major, al carrer Fra Andreu Capella i al passeig Joan Brudieu.

27a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

En aquesta 27a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu ha desaparegut, de manera temporal a causa de la covid, el tradicional tiquet de degustació. Durant tot el diad'avui'han vist molts compradors in situ de les porcions de formatge que formen part dels tastos guiats online, que es poden visualitzar al canal Youtube de la Fira. També s'han posat a la venda unes bosses isotèrmiques per tal que els visitants de la fira puguin dipositar els formatges i així conservar-los en bones condicions per a poder fer els tastos online des de casa.

IMG_0548

Un total de 38 parades, a més de la parada del formatge convidat que enguany és la Formatgeria Serra de Llodrà, de Manacor (Mallorca), ocuparen bona part del Camí Ral de Cerdanya de la Seu d’Urgell en casetes de fusta. Com en cada edició, enguany també hi ha formatges de vaca, cabra i ovella, tendres i madurats, tous i secs.

El Celler Llivins de Llívia (Cerdanya), la cervesa El Gall Negre d’Arsèguel (Alt Urgell) i l’aigua Pineo d’Estamariu (Alt Urgell) també són presents a l’espai de la fira de formatges.

Aula de Tast i venda tiquets tastos guiats

D’altra banda, la pista polivalent de la zona esportiva municipal acull enguany l’Aula de Tast de la fira on es realitzen sessions dirigides pels millors professionals (formatgers, afinadors, mestres cervesers, sommeliers, cuiners i experts), en les que s’ofereixen tastos guiats dels formatges del Pirineu, des dels històrics als més innovadors, així com de cerveses, vins i altres productes. També s’hi ensenya la tècnica del tast de formatges i s’aprèn a cuinar amb formatge.

30% més de mossos d’esquadra a la Seu d’Urgell

Val a dir també que el conseller d’Interior ha visitat prèviament la seu de la Regió Policial del Pirineu Occidental, ubicada a la Seu d’Urgell, on ha mantingut una trobada amb els 13 nous agents de la 28ena promoció del cos de Mossos d’Esquadra que s’han incorporat en aquesta comissaria.