06.10.2022 |
Viure als Pirineus

Vivint als Pirineus

Celebrar dues dècades d’una publicació com VIURE ALS PIRINEUS és un motiu de joia no només per al grup de persones que el fan possible, sinó molt especialment pel teixit social, econòmic i cultural que s’hi veu representant a cada edició.
Vivint als Pirineus
Joan Talarn i Gilabert - President de la Diputació de Lleida i alcalde de Bellvís
Joan Talarn i Gilabert - President de la Diputació de Lleida i alcalde de Bellvís

Per això, primer de tot, el que toca és felicitar, en nom propi i de la Diputació de Lleida, tantes i tantes persones implicades en aquest mitjà de comunicació.

La comunicació de proximitat és bàsica per a bastir societats cohesionades i, per tant, mitjans com aquest són també un dels factors que contribueixen a fer arrelar les persones als municipis. Explicar la realitat més propera, aquella que ens afecta més directament perquè també la protagonitzem, facilita que una comunitat es conegui millor a si mateixa, posar en valor els seus potencials i reflexionar sobre allò que cal millorar.

En temps de mitjans globalitzats, de vegades és més fàcil saber quina tragèdia ha passat a Texas que quina activitat cultural hem fet a Vilamur. D’aquí la importància que nosaltres mateixos ens expliquem, i ens expliquem des del nostre propi entorn, ja que som els que millor ens coneixem i, per tant, els que podem perfilar el relat més creïble de que els Pirineus són terra viva.

En la Catalunya sencera que volem bastir, ser pirinenc és una reafirmació d’identitat que necessita un major reconeixement des de la Plana, com des de la Diputació estem fomentant i posant en pràctica en els darrers anys.

En temps de mitjans globalitzats, de vegades és més fàcil saber quina tragèdia ha passat a Texas que quina activitat cultural hem fet a Vilamur

Vivint als Pirineus
Comentarios