SERVEIS SOCIALS

El programa MAIS arriba per primera vegada a la Cerdanya, gestionat per la Fundació 'Integra Pirineus'

L’entitat gestiona el programa de mesures actives d’inserció social i laboral (MAIS) dirigit a les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania
IMG-20201123-WA0015
photo_camera Reunió d'Integra Pirineus a la Cerdanya /IP

La Fundació Privada Integra Pirineus neix l’any 2011 a la Seu d’Urgell amb l’objecte contribuir a la inserció social i laboral de persones en situació de risc d’exclusió social, amb especial atenció a les persones amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental.

L’entitat gestiona el programa de mesures actives d’inserció social i laboral (MAIS) dirigit a les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, per segon any a l’Alt Urgell i s’estrena a la Cerdanya.

El programa, subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i objecte de cofinançament per part del Fons Social Europeu, ofereix itineraris personalitzats d’orientació, informació i formació en competències que facilitin la recerca de feina, a més de períodes de pràctiques en empreses ordinàries per facilitar la incorporació al món laboral, i té com a objectiu final la millora de l’ocupabilitat i la inserció sociolaboral de les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

L’entitat gestiona el programa de mesures actives d’inserció social i laboral dirigit a les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, per segon any a l’Alt Urgell i s’estrena a la Cerdanya.

En els dos punts d’actuació, la Seu d’Urgell i Puigcerdà, el programa està adreçat específicament a 30 persones beneficiàries de la RGC i durarà fins al 30 d’abril del 2021. En ambdues comarques compta amb el suport de l’administració pública, contant amb un espai tant al CETAP a la Seu d’Urgell com al Consell Comarcal de la Cerdanya a Puigcerdà per a les atencions individuals i sessions grupals, que s’imparteixen tant en format individual com grupal, englobant formacions en orientació laboral, TIC i competències transversals.

A Cerdanya, les formacions presencials i grupals s’han iniciat aquest octubre amb dos grups de participants, estables i reduïts. La previsió és que tant les atencions i orientacions individuals com el gran gruix de les formacions es realitzin a la seu del Consell Comarcal de la Cerdanya, exceptuant la formació amb noves tecnologies i informàtica, que es durà a terme a les instal·lacions de l’Acadèmia System, també a Puigcerdà. Aquesta formació, totalment gratuïta per a les persones beneficiàries, s’allargarà fins a finals del mes de març.

En la darrera edició, arran de la seva participació en el programa MAIS de l’Alt Urgell, van formalitzar un contracte laboral 8 persones de les 30, suposant un 26,7% del total dels participants