18.01.2020 |
Viure als Pirineus

Guils de Cerdanya acull el primer Festival de Titelles

Els dies 14 i 15 d’agost, Guils s’omple de titelles i putxinel·lis, en una activitat gratuïta i oberta a tots els públics

Companyia eLe. Foto: Renaud Fourcade
Companyia eLe. Foto: Renaud Fourcade
Guils de Cerdanya acull el primer Festival de Titelles

Guils de Cerdanya organitza aquests propers dies 14 i 15 d’agost (dilluns i dimarts de la setmana vinent) el primer Festival de Titelles. La intenció és consolidar aquesta activitat i convertir-la en un referent dels estius a la comarca. La primera edició compta amb la participació de titellaires i de companyies de primer nivell, com són L’Estenedor Teatre, Companyia Ele, Jordi Bertran i la Companyia Mercè Framis (Teatre d’Ombres).

Totes les actuacions es concentren a la tarda i a la nit, a partir de les 17,00 hores i de les 21,30 hores, al local social de Guils de Cerdanya. És una activitat gratuïtat i oberta a tots els públics. “És una proposta que sabem que té un públic que ho espera. És idoni per a les famílies i pensem que a la tarda, i a primera hora de la nit, s’escau a la perfecció per engrescar a pares, mares i fills”, explica la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Guils de Cerdanya, Montse Ribot. “A banda, serà la primera vegada que s’organitzi a Cerdanya aquesta activitat en el marc d’un festival, amb programa propi i exclusivament dedicat només als titelles. La nostra voluntat és fer d’aquest festival una proposta estiuenca a la comarca, amb activitats paral·leles i vinculades als titelles, com ara tallers o un mercat. I, també, amb la pretensió de fer créixer el programa dins de les nostres possibilitats”, ha detallat Ribot.

El primer Festival de Titelles de la Cerdanya comptarà amb titelles de guant o putxinel·lis, titelles de fil o ma- rionetes, titelles de tija i el teatre d’ombres. La majoria d’elles ón companyies veteranes i d’un llarg recorregut, amb més de 30 i 40 anys. La Companyia eLe, és més recent en el temps (2104) formada en el Taller de Mario- netas de Pepe Otal.

PROGRAMA DEL FESTIVAL DE TITELLES DE GUILS DE CERDANYA

Dilluns 14 d’agost

● 17:00 L’ESTENEDOR TEATRE presenta Diplo (50 m) Sala gran ● 18:30h COMPANYIA eLe presenta Roulettes (15 m) Sala petita ● 21:30 JORDI BERTRAN presenta Circus (1 h) Sala gran

Dimarts 15 d’agost

  • ●  17:00 COMPANYIA MERCÈ FRAMIS TEATRE D’OMBRES presenta Compare llop, comare truja (45 m) Sala gran

  • ●  21:30 JORDI BERTRAN presenta Antologia (1h) Sala petita
    Totes les actuacions es fan al Local Social de Guills.

Comentarios