11.04.2021 |
Viure als Pirineus

EQUIPAMENTS CULTURALS

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, visita les obres del Museu Cerdà i la Biblioteca Comtat de Cerdanya

Les obres d'ampliació de la Biblioteca Comtat de Cerdanya compten amb una subvenció del Departament de Cultura de 400.000 euros.
Pla americà de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, visitant amb la Biblioteca Comtat de Cerdanya amb la seva directora, Maria Àngels Terrones, i altres autoritats, el 4 de març de 2021 (Horitzontal).
La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, a la Biblioteca Comtat de Cerdanya /Albert Lijarcio
La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, visita les obres del Museu Cerdà i la Biblioteca Comtat de Cerdanya

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha visitat aquest dijous Puigcerdà. La visita ha servit per conèixer l'estat de les obres d'adequació d'una nova planta d'exposició permanent al Museu Cerdà, que han d'estar enllestides al maig. Posteriorment, s'ha desplaçat a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, on recentment també ha començat una actuació per ampliar i "posar al dia" l'equipament, la qual té un cost de prop de mig milió d'euros i compta amb una subvenció del Departament de Cultura de 400.000 euros.

Pla americà de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i la directora de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, Maria Àngels Terrones, a l'exterior de l'equipament on estan fent obres, el 4 de març de 2021 (Horitzontal).
(Foto: La consellera Àngels Ponsa, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i la directora de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, Maria Àngels Terrones /Albert Lijarcio)
El recorregut ha continuat a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya, on hi ha un projecte pendent d'executar que permetrà traslladar l'equipament a l'edifici de l'Antiga Acadèmia de l'estany de Puigcerdà. Sobre aquesta qüestió, Ponsa ha dit que són conscients de la manca d'espai que hi ha a les dependències actuals i que les futures instal·lacions permetran donar un caire de "referència comarcal" a l'arxiu.

Per la seva banda, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que l'arxiu actual és dels més "saturats" de Catalunya i que aquesta situació implica que una part de la documentació hagi d'estar temporalment dipositada en d'altres equipaments, a més d'impedir l'ingrés del fons municipals de diverses localitats de la comarca. A més, també s'ha referit a la materialització de la compra del Casino Ceretà, prevista per aquest primer semestre de l'any i sobre la qual ha recordat que el seu objectiu és el de poder oferir una programació estable d'espectacles teatrals.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, visita les obres del Museu Cerdà i la Biblioteca Comtat de Cerdanya
Comentarios