21.01.2021 |
Viure als Pirineus

INFRAESTRUCTURES

La Cerdanya segueix tenint dos dels trams de carretera més perillosos de tot Catalunya

Així es desprèn de les conclusions l’Estudi EuroRAP presentat aquest dimarts
Tram de la N-152 de Puigcerdà a Llívia/FS
Tram de la N-152 de Puigcerdà a Llívia/FS
La Cerdanya segueix tenint dos dels trams de carretera més perillosos de tot Catalunya

L’Alt Pirineu acumula dos dels trams de carretera convencional de calçada única més perillosos de Catalunya, concretament a la comarca de la Cerdanya, que any rere any destaca per dos punts negres a les seves vies. Es tracta de l’N-152, en el tram que va des de Puigcerdà fins a Llívia i de la GIV-4033, que enllaça la població d’Alp amb la frontera francesa. Així es desprèn de les conclusions de la 19a edició de l’estudi EuroRAP 2020 (European Road Assessment Programme) que ha presentat el RACC conjuntament amb el Servei Català de Trànsit, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona. 

Els trams amb més risc i més concentració d’accidents

Els 10 trams amb més risc d’accident greu o mortal a Catalunya (2017-2019) són aquests:

EuroRAP Catalunya 2020

L’estudi, que relaciona el nombre d’accidents greus i mortals en els últims 3 anys en un tram de carretera amb la seva Intensitat Mitjana Diària (IMD), ha analitzat 6.368 km de carreteres interurbanes de titularitat estatal, autonòmica i de les diputacions.

dig

N-152 des de Puigcerdà a Llívia

Es tracta d’un tram de 6,1 quilòmetres, amb una intensitat mitjana de 5.980 vehicles diaris i un índex, de mitjana, d’1,3 accidents amb morts o amb ferits greus a l’any.

GIV-4033 d’Alp fins la frontera francesa 

En aquest tram el risc d’accident és molt alt i hi ha 1,7 accidents de trànsit greus o mortals cada any.

La xarxa analitzada per EuroRAP consistix en 6.343 km de xarxa viària catalana, que representa el 52 % del total (12.094 km). Esta xarxa es dividix en 423 trams sota estudi. A la xarxa analitzada té lloc el 92 % de la mobilitat total en carretera de Catalunya i el 78 % dels morts i ferits greus en carretera de Catalunya.  Per establir el grau de risc d'una carretera es tenen en compte paràmetres com la longitud i la mitjana d'accidents mortals i ferits greus anuals dins dels període 2012-2014. 

La Cerdanya segueix tenint dos dels trams de carretera més perillosos de tot Catalunya
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad