24.01.2021 |
Viure als Pirineus

SALUT

La Seu d'Urgell a la cua de Catalunya en llits per habitant

Compromís celebra la rectificació del Govern municipal, amb les obres de l’Hospital, per destinar els diners a un nou edifici.
Òscar Ordeig ha presentat l'estudi a l'Ajuntament de la Seu/Compromis
Òscar Ordeig ha presentat l'estudi a l'Ajuntament de la Seu/Compromis
La Seu d'Urgell a la cua de Catalunya en llits per habitant

El grup municipal de Compromís X La Seu ha presentat avui un estudi en el que s’analitzen diverses variables de l’hospital, comparant-lo amb 10 hospitals del mateix nivell i amb una població de referència similar, objectivitza la situació del nostre Hospital i apunta les possibles sortides, sense perdre més temps.

L’any 2010 es van reduir el nombre de llits d’aguts de 52 a 26, xifra que es manté avui en dia. La mitjana de la l’Hospital de la Seu és de 1,09 llits per cada 1.000 habitants, mentre que la mitjana catalana i espanyola és de 2,45 llits per cada 1.000 habitants, i la mitjana europea és de 3,72 llits per cada 1.000 habitants.

Compromís insisteix en la creació immediata d’una taula de treball per fer un Pacte de Ciutat per a definir el model hospitalari que es vol implementar a la Seu amb els serveis i atenció sanitaris adequats.

Fent la comparació amb els altres 10 hospitals similars, s’ha pogut concloure que només l’Hospital de Sant Celoni té una xifra inferior, però amb l’avantatge de tenir el centre de referència a Granollers, molt a prop. Per tant, és una necessitat a curt termini d’ampliar aquestes places i el futur hospital, anunciat a la darrera reunió del Patronat, n’és una bona oportunitat.

També s’analitza la distància de viatge des dels diferents hospitals comparats amb el seu Hospital de referència i també es conclou que l’Hospital de la Seu és el pitjor juntament amb l’Espitau Val d’Aran. Tampoc acompanya en aquest sentit, el transport públic que és escàs.

També analitza altres variables com la població, l’envelliment o les condicions de l’actual hospital, les quals també demostren la necessitat de més llits d’aguts i de més qualitat.

Per tant, des de Compromís es celebra el canvi d’opinió i l’aturada de les obres previstes, objectiu principal d’aquest estudi, i reivindica la urgència de la creació de la taula de treball que revisi els serveis que s’han d’oferir a la Seu, l’Hospital de Meritxell d’Andorra com a Hospital de referència i com han de ser les instal·lacions del nou Hospital.

Òscar Ordeig declara que “el nou hospital és només avui un anunci, ara cal fer-ho realitat. Proposem un pacte de ciutat per definir el model hospitalari i la cartera de serveis” i afegeix que “cal actuar d’immediat. No podem perdre més temps.”

La Seu d'Urgell a la cua de Catalunya en llits per habitant
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad