25.11.2020 |
Viure als Pirineus

CAMPIONAT DEL MÓN DE PIRAGÜISME

El Mundial de Piragüisme omple els hotels de la Seu d'Urgell i el seu entorn

El campionat genera un impacte econòmic directe de més de 2 milions d'euros i reuneix 510 esportistes de 65 països de la modalitat d'eslàlom i descens

 

La façana de Cal Cosp de la Seu d'Urgell, guarnida amb motiu del Campionat del Món de Piragüisme/Feliu Sirvent
La façana de Cal Cosp de la Seu d'Urgell, guarnida amb motiu del Campionat del Món de Piragüisme/Feliu Sirvent
El Mundial de Piragüisme omple els hotels de la Seu d'Urgell i el seu entorn

Els establiments hotelers de la Seu d'Urgell i municipis propers acabaran aquest setembre amb un 90 per cent d'ocupació, més del doble de l'habitual en aquest període. L'organització del Campionat del Món de Piragüisme d'aigües braves, que té lloc fins diumenge al Parc del Segre, ha portat fins a la comarca un miler de persones durant pràcticament un mes. Aquesta afluència de persones, que representa un increment d'un vuit per cent de la població de la capital alturgellenca, genera un impacte econòmic directe de més de dos milions d'euros. A les proves hi participen 510 palistes de 65 països: 128 en la modalitat de descens i 382 en la d'eslàlom, sent aquesta darrera la que decidirà un 80 per cent de les places per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

dav

Per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, a banda de l'impacte directe que suposa acollir el Mundial, cal tenir en compte la imatge que es projectarà de la ciutat. En aquest sentit, ha destacat que, després de les darreres inversions que s'han dut a terme per millorar la infraestructura que hi ha al Parc del Segre, el canal és "un dels millors del món per entrenar i competir" i això implicarà, segons ha afegit, que molts esportistes el vulguin conèixer després del campionat.

Mentre, el president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sànchez, ha explicat que durant tota la segona quinzena de setembre els establiments de la Seu d'Urgell i el seu entorn ratllen la plena ocupació. Aquest volum d'usuaris és de més del doble dels que es registren en aquestes dates, que ronda el 40 per cent. Per aquest motiu, considera que l'acollida d'esdeveniments d'aquest tipus ofereix "un millor resultat" per al sector, tenint en compte que la capital alturgellenca és converteix en destinació final per a tots ells.

Sànchez també ha destacat el fet que moltes de les delegacions, conformades per equips d'entre 10 i 20 persones i que ara participen al Mundial, han fet estades d'entrenament d'una setmana a la ciutat en els darrers dos anys. També ha dit que, a banda de quedar-se en hotels, han llogat pisos i apartaments per aquests dies. Més enllà de la competició, els carrers de la capital alturgellenca s'han engalanat amb piraigües, rems i cascs, així com també ho han fet els diversos establiments comercials. Tot plegat és un símptoma que "tothom s'hi ha bolcat" i es "respira aire de piragüisme", tal com ha indicat Fàbrega.

Des d'aquest dimecres i fins aquest diumenge hi participaran al Mundial, el tercer que acull la Seu d'Urgell, un total de 510 palistes de 65 països diferents. D'aquests, 328 ho faran a la modalitat d'eslàlom i, segons els seus resultats, optaran a una de les places dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Mentre, 128 piragüistes més hi prendran part a les proves de descens.

El Mundial de Piragüisme omple els hotels de la Seu d'Urgell i el seu entorn
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad