FESTES MAJORS

L'escriptora Teresa Colom serà la pregonera de la Festa Major de la Seu d'Urgell

El dissabte, 27 d'agost, la poetessa i novel·lista nascuda a la Seu d'Urgell, donarà el tret de sortida a les festes des del balcó de l'ajuntament.
Teresa Colom ACN
photo_camera Primer pla de l'escriptora urgellenca Teresa Colom / ACN

L'escriptora Teresa Colom, nascuda a la Seu d'Urgell, serà la pregonera de la Festa Major de la capital de l'Alt Urgell. El dissabte, 27 d'agost, la poetessa i novel·lista donarà el tret de sortida a les festes des del balcó de l'Ajuntament.

Teresa Colom Pich, (La Seu d'Urgell, 1973), de nacionalitat andorrana, és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra. Fa anys va decidir dedicar-se a l’activitat literària a temps complet. Ha publicat els poemaris Com mesos de Juny (2001, Premi Miquel Martí i Pol del Govern d’Andorra), La temperatura d’uns llavis (2002), Elegies del final conegut(2005), On tot és vidre (2009, Talent FNAC 2009) i La meva mare es preguntava per la mort (2012). El 2010 estrenava 32 vidres, muntatge poeticoteatral. També ha estat codirectora artística de Barcelona Poesia. El 2015 va publicar el llibre de relats La senyoreta Keaton i altres bèsties (Empúries, premi Maria Àngels Anglada 2016), que s’ha traduït al castellà (2018), al francès (2020) i al mandarí (2021). La seva primera novel·la, Consciència (Empúries, 2019), també es publicarà en castellà (2021) i italià.

Teresa Colom foto Carles Mercader
Primer pla de l'escriptora Teresa Colom / Carles Mercader

El passat mes de juny, Teresa Colom ja va pronunciar el pregó de les festes de la Germandat de Sant Sebastià de la capital de l'Alt Urgell. En aquella ocasió, la poetessa urgellenca va retre un sentit homenatge a totes les dones, "sense les quals moltes tradicions no tindrien el volum, el color, l’estètica ...amb què les reconeixem i que les caracteritza".

Directora de la Fundació Ramon Llull

Recentment Teresa Colom, de nacionalitat andorrana, ha estat nomenada directora de la Fundació Ramon Llull, en substitució de Vicenç Villatoro. La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d’Andorra i el Consorci de l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i al 2015 l’Ajuntament de Barcelona. El 2017, s’hi va reincorporar el Govern Balear a través del seu vincle amb el Consorci de l’Institut Ramon Llull.