28.01.2020 |
Viure als Pirineus

EMPRESES

Goprinters, del mercat local al global

L’any 2010 el jove Sergi Palomo entrava a treballar a la impremta Gráficas Fornesa de la Seu d’Urgell. Ho feia com ajudant de magatzem i així va aprendre l’ofici des de la base. Després d’anys de canvis, aquest 2018 el Sergi va assumir la direcció de l’empresa per tal de transformar aquella antiga impremta (que l’any 1914 havien fundat el Joan Fornesa i el Bisbe Benlloch) en una empresa innovadora i competitiva que porta per nom GoPrinters i que s’ha traslladat a una nau del polígon industrial de la capital alturgellenca.

Goprinters ha sabut adaptar-se als canvis del món de la impressió.
Goprinters ha sabut adaptar-se als canvis del món de la impressió.
Goprinters, del mercat local al global

Avui Goprinters imprimeix el material gràfic de moltes empreses del Pirineu però, al mateix temps, té vocació global i treballa per clients de tot Catalunya i Andorra. “Vam canviar el nom perquè volíem començar una nova etapa, amb l’objectiu d’ampliar el nostre camp de treball. El Pirineu és casa nostra però volíem anar més enllà, sortir a treballar a fora i, de fet, avui tenim moltes impremtes i agències de disseny de la zona de Barcelona que confien en nosaltres. El mercat és cada cop més global”, ens explica el Sergi Palomo. En aquest sentit, GoPrinters també es planteja la possibilitat d’obrir una delegació a Andorra per tal de poder donar un servei més proper als clients d’aquest país.

Per afrontar els nous plantejaments del món de la impressió, han adquirit una nova màquina de gran format offset que permet imprimir amb més qualitat, optimitzant temps i augmentant la competitivitat. Segons el Sergi, “aquesta nova inversió ha suposat un pas endavant en un moment en què els canvis en el sector són constants i has d’estar sempre atent al mercat per adaptar-te a les noves demandes”. Una altra aposta important ha estat l’adquisició d’una màquina d’impressió digital que permet ser més competitius en tiratges curts sense perdre qualitat. Totes dues màquines, la de gran format i la digital, han permès a Goprinters entrar en el sector de la impressió de revistes i llibres, a més de tota mena de catàlegs des de petits tiratges fins a grans quantitats.

Un altre camp important en el qual treballa aquesta impremta és el món de la retolació per a tota classe de plataformes, des de vinils o lones per a locals i esdeveniments, vidres, vehicles, canvis d’imatge, etc. Un ampli ventall de possibilitats que fa que ara mateix GoPrinters s’hagi convertit en un grup impressor de referència al Pirineu, una impremta extremadament competitiva tant en l'àmbit local com global, preparada pels nous reptes que el món de la impressió planteja.

Comentarios