23.01.2021 |
Viure als Pirineus

SALUT

La Generalitat construirà un nou Hospital Comarcal a la Seu d'Urgell

El finançament necessari serà aportat pel Departament de Salut, fons europeus i la Diputació de Lleida
L'actual hospital es destinarà a usos residencials i sociosanitaris/FSH
L'actual hospital es destinarà a usos residencials i sociosanitaris/FSH
La Generalitat construirà un nou Hospital Comarcal a la Seu d'Urgell

La Junta de Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, celebrada aquest divendres, 24 de juliol, ha decidit recolzar la proposta del CatSalut  amb el vistiplau de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, d’iniciar els tràmits que han de concloure amb la construcció d’un nou hospital a la ciutat.

Aquest fet serà possible amb el canvi del destí dels recursos financers previstos per les obres d’ampliació i reforma de la Unitat Sociosanitària. El projecte estava valorat en 5.040.000€, dels que la Diputació de Lleida aportava 3 milions. D’aquesta quantitat s’ha decidit destinar un import aproximat de 600.000 € durant aquest any, a l’ampliació de 16 places residencials, així com a la reforma de les habitacions i banys existents, mentre que l’altra part de la subvenció es destinarà al futur centre hospitalari.

La resta de finançament necessari per a la construcció del nou Hospital Comarcal de l'Alt Urgell, serà aportat pel Departament de Salut i fons europeus.

Per desenvolupar el nou projecte que s'hauria de començar a edificar durant el 2022, s'iniciarà una taula de treball amb representació de professionals, grups municipals i col·lectius d'usuaris.

Tan bon punt aquestes noves instal·lacions entrin en funcionament, l’edifici que actualment ocupa l’hospital, passaria a destinar-se íntegrament a usos Sociosanitaris i Residencials.

Al mateix temps, s'iniciaran els tràmits administratius per tal de crear una empresa pública que assumeixi la titularitat i la gestió de l'hospital, mantenint el Patronat com un òrgan consultiu i de relació amb la ciutadania.

La Generalitat construirà un nou Hospital Comarcal a la Seu d'Urgell
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad