02.03.2021 |
Viure als Pirineus

INSTITUCIONS

El conseller Chakir El Homrani visita la Seu i aposta per l'augment de places residencials per a gent gran

El conseller s'ha reunit al Consell Comarcal amb els responsables del Consorci d'atenció a les persones de l'Alt Urgell
Conseller Chakir Eñ Homrani a la Seu d'Urgell
El conseller Chakir El Homrani signant al llibre vermell de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell /govern.cat
El conseller Chakir El Homrani visita la Seu i aposta per l'augment de places residencials per a gent gran

El conseller de treball, afers socials i famílies, Chakir El Homrani ha visitat aquest divendres la capital de l'Alt Urgell. La visita ha començat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell on ha signat el llibre d'honor, i seguidament s'ha reunit amb l'equip de govern i la delegada de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós.
Conseller Chakir Eñ Homrani a la Seu d'Urgell 2(Foto: El conseller de treball, afers socials i famílies, Chakir El Homrani amb l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega/govern.cat)

El conseller s'ha reunit al Consell Comarcal amb els responsables del Consorci d'atenció a les persones de l'Alt Urgell, amb qui han abordat les necessitats del territori. La jornada ha continuat amb la visita a la Cooperativa Cadí, fundada l'any 1915 i des de llavors innovant i treballant amb economia circular arrelada al territori. El conseller s'ha interessat per l'equip professional, la qualificació, la formació i la realitat dels treballadors i cooperativistes.

Conseller Chakir Eñ Homrani a la Seu d'Urgell 3
(Foto: El conseller s'ha reunit al Consell Comarcal amb els responsables del Consorci d'atenció a les persones de l'Alt Urgell/ govern.cat)

Per finalitzar la visita, Chakir El Homrani ha visitat el CET Nou Grapats i el CET de la Fundació Integra Pirineus. Dos exemples de treball a favor de la inserció laboral de les persones amb discapacitat i de col·lectius amb risc d'exclusió social a l'Alt Urgell.

Residència per a Gent Gran

El conseller ha admès que una de les prioritats de la Seu d'Urgell i la comarca de l'Alt Urgell, en matèria d'atenció a la gent gran, és l'augment de places residencials. Precisament dins els pressupostos municipals de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per al 2021, aprovats per unanimitat aquest desembre, destaca la construcció d'una nova Residència per a gent gran, amb la introducció d’una partida de 500.000 euros. 

dav(Foto: Terrenys de l'Horta del Valira, reservats per a la ubicació de la residència per a gent gran/FS)

Precisament s'acaba de constituir a la Seu d'Urgell l'anomenada "Plataforma pro Residència de la Gent Gran" i vol contribuir a solucionar el dèficit de places residencials per a la gent gran a la Seu d’Urgell i a la comarca. La proposta que defensa la Plataforma és la construcció d’uns nous equipaments residencials —residència i pisos assistits—als terrenys municipals de l’Horta del Valira, a la zona de creixement de la ciutat.

Els impulsors de la "Plataforma pro Residència de la Gent Gran" asseguren que van mantenir converses amb tots els grups polítics que es van presentar a les eleccions municipals del maig del 2019. La 'Plataforma' està constituïda per homes i dones de la Seu d'Urgell, implicats en el teixit associatiu i sensibles amb les qüestions socials, el benestar i la salut de les persones. 

El conseller Chakir El Homrani visita la Seu i aposta per l'augment de places residencials per a gent gran
Comentarios
Entrando en la página solicitada Saltar publicidad