SENDERISME

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell aprova el projecte de vies ferrades de Camina Pirineus

El projecte Camina Pirineus vol convertir la comarca de l'Alt Urgell en un referent de l'Alt Pirineu pel que fa al senderisme i a les excursions de muntanya.

Camina Pirineus
photo_camera Un grup d'excursionistes amb la serralada del Cadí al fons/CCAU

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha aprovat, en la seva sessió plenària del passat 11 d'octubre, els projectes de vies ferrades, inclosos al pla Camina Pirineus, que vol convertir la comarca de l'Alt Urgell en un referent de l'Alt Pirineu pel que fa al senderisme, les excursions de muntanya. Camina Pirineus té per objectiu principal la recuperació de camins tradicionals per al desenvolupament d’activitats ecoturístiques a la comarca de l’Alt Urgell. Es tracta d’aprofitar unes infraestructures existents, com els antics camins rals, que un cop perduda la funció principal per la qual van ser pensats i construïts, poden satisfer noves demandes socials vinculades al turisme, la salut o l’activitat esportiva.

Objectius concrets

El pla Camina Pirineus es fixa com a objectius concrets:

  • Crear llocs de treball directes a l’entorn de l’ecoturisme
  • Vincular els sector públic i el privat en la gestió del territori i el turisme
  • Millorar la captació del visitant a l’origen
  • Incorporar l’anàlisi de les dades obtingudes dels visitants com a element de gestió
  • Incorporar criteris socials a la gestió del projecte
  • Impulsar el reequilibri territorial
  • Incrementar el nombre de visitants estrangers

Participants i finançament

El projecte compta amb un pressupost de 2,1 milions d’euros dels quals el Govern en finançarà el 43% (924.000 euros) a través dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER). El projecte proposa la creació de l’aplicació Alt Urgell a la carta que situarà el paisatge com a un element central en la creació de producte turístic.  Camina Pirineus compta amb la participació dels 19 ajuntaments de la comarca, les 11 entitats municipals descentralitzades (EMD) i 15 associacions i entitats, a més de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i els Parcs naturals de l’Alt Pirineu i del Cadí-Moixeró.