17.06.2021 |
Viure als Pirineus

ELECCIONS MUNICIPALS

El compositor Enric Riu serà el cap de llista de 'La Seu en Comú' a les eleccions municipals

Va néixer a Barcelona el 1968 i té una reconeguda i dilatada carrera com compositor i professor d'Anàlisi Musical

Enric Riu
Imatge del compositor barceloní Enric Riu/melómanos.com
El compositor Enric Riu serà el cap de llista de 'La Seu en Comú' a les eleccions municipals

Enric Riu Picón serà el cap de llista de 'La Seu en Comú' per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. D'aquesta manera el compositor barceloní fa el salt a la política municipal per a la formació urgellenca vinculada a 'Catalunya en Comú'.

Un currículum brillant

Enric Riu va néixer a Barcelona el 1968, va començar els seus estudis musicals al Conservatori del Liceu i més tard va decidir ampliar els seus coneixements d'Harmonia, Contrapunt i Formes musicals, així com iniciar els seus estudis de Composició amb B. Casablancas. L'any 1993 es traslladà a Viena on es va llicenciar en Composició per la Universitat de Viena (1999). També es DEA per la Universitat de Barcelona (2011) i doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha sigut investigador convidat pel Departament de Musicologia de Northwestern Universityof Chicago (2013 – 2016).

A banda de la seva activitat com a compositor, Enric Riu s'ha dedicat a la docència, impartint classes al Conservatori del Liceu de Barcelona, al Conservatori Professional de Música de Vila-seca o bé a l'Institut Andorrà de Música i Dansa, entre altres, normalment com a professor d'Anàlisi Musical i altres matèries teòriques.

També ha impartit classes en diferents institucions d'Espanya i dels Estats Units, és col·laborador radiofònic des de 2003 amb programes propis i també publica regularment a revistes especialitzades i diaris. Ha impartit nombroses conferències sobre temes musicals històrics, analítics i compositius. Sovint és convidat per parlar, especialment, sobre el període d'entre guerres i la música durant el nazisme.

El compositor Enric Riu serà el cap de llista de 'La Seu en Comú' a les eleccions municipals
Comentarios