29.11.2020 |
Viure als Pirineus

Cap de setmana de fira a Organyà

És una de les fires amb més tradició i arrelament del Pirineu. Tothom n'ha vist aquelles imatges històriques amb els carrers, empedrats, plens de gent i de bestiar. Aquest cap de setmana ens podem retrobar amb alguna d'aquelles imatges ja que, amb tot allò inevitable que comporta el pas del temps, Organyà és un poble que sap conservar les seves tradicions i la Fira de Sant Andreu n'és un bon exponent.

Fira de Sant Andreu, Organyà 2014
Fira de Sant Andreu, Organyà 2014
Cap de setmana de fira a Organyà

Una de les novetats que s'ha volgut afegir a l'edició d'enguany és una major aposta pel casc antic de la vila, amb el retorn de l'activitat i la instal·lació de més parades per tornar a apropar la fira als carrers històrics de la vila, segons ha explicat a RàdioSeu el tinent d'alcalde d'Organyà, Eduard Vives. Es podrà veure les habituals mostres de bestiar, d'artesania i multisectorial.

Pel que fa al programa d'actes, la jornada de dissabte arrencarà, com ja és tradició, amb un esmorzar popular a la parada del carrer Major des de les 9 del matí, hora d'obertura de les parades. Durant l'esmorzar es podrà contemplar el recuperat joc de cartes que feien els torronaires per vendre. Al llarg del matí també hi haurà cercavila, amb els Geganters i Grallers d'Oliana, i actuacions de música i màgia que també es repetiran a la tarda, amb el conjunt Daura i el Mag Reivax.

Diumenge es podrà seguir visitant els diferents espais firals i, a més a més, se celebrarà el certamen ramader, amb el lliurament de premis a la una del migdia. També hi haurà una exhibició de cotxes històrics a càrrec del Club de Vehicles Clàssics de l'Alt Urgell. L'organització ha volgut dedicar la fira d'aquest any a Josep Llinàs Franquet, de Cal Norat.

Cap de setmana de fira a Organyà
Comentarios