Paisatges a la vora del riu

La Berta Oromí va ser professora de dibuix a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell però des de que va deixar les aules no ha parat de pintar. És la seva passió. Ara una mostra d’aquesta creativitat es pot veure a la sala La Cuina de la Seu d’Urgell del 3 al 18 de desembre.

10
photo_camera Juny, una de les pintures de la Berta.

Berta, d’on surt la teva inspiració? A finals de l’any passat vaig il·lustrar els relats de la Pilar Burgués del llibre Flaixos de llum blanca publicat per l’Editorial Andorra. Ens vam entendre molt i des de llavors hem iniciat una col·laboració positiva amb ella, el Joan Peruga i l’Àngels Xandri de l’editorial. Amb ells em vaig comprometre a fer una pintura cada mes i d’aquí han sortit els 12 quadres de l’exposició.

Un quadre per a cada mes d’un paisatge que t’acompanya a diari...? Així és. Són 12 pintures fetes en el tram de riu que va de la Seu a Alàs, un camí que faig cada dia caminant, concretament cada matí, i que m’inspira diferents sentiments I sensacions. 

Què has volgut expressar? Són imatges figuratives, lligades al cicle de la vida, als sentiments… Racons d’un paisatge que a molta gent de la Seu li és comú. He volgut agafar la llum, els colors del paisatge, l’aigua (que canvia de tonalitat segons el moment i allò que l’envolta), les olors, els sons.