Imprimir

La CUP denuncia que Endesa ha netejat la cambra d'aigües de la central de Capdella i ha abocat "la porqueria" al riu

viurealspirineus | 17 de octubre de 2019

Imatge del riu Flamisell amb l'aigua tèrbola el 16 d'octubre del 2019/Marta Lluvich
Imatge del riu Flamisell amb l'aigua tèrbola el 16 d'octubre del 2019/Marta Lluvich
La formació anticapitalista diu que la hidroelèctrica "no respecta la normativa ambiental"

La CUP de la Vall Fosca, al Pallars Jussà, ha denunciat que la companyia Endesa ha netejat, aquest dimecres, la cambra d'aigües de la central hidroelèctrica de Capdella i ha "buidat la porqueria" al riu Flamisell en plena sequera. Josep Plasencia, regidor de la CUP a l'Ajuntament de la Torre de Capdella, ha explicat que aquest fet ha provocat que l'aigua de boca d'algunes cases hagi baixat tèrbola. Pobles com la Pobleta de Bellveí o a la Plana de Mont-rós, on hi ha l'escola, s'han vist afectats. Plasencia ha denunciat que les hidroelèctriques "exploten amb concessions caducades" els rius i "no en respecten els cabals ecològics ni la normativa ambiental".

Per aquests fets, els veïns de la zona han alertat als Agents Rurals, del volum d'aigua que baixava pel riu i arrossegava sediments. Els Agents s'han personal al lloc dels fets per prendre mesures del cabal del riu.

Puede ver este artículo en la siguitente dirección /articulo/pallars-jussa/cup-denuncia-endesa-ha-netejat-cambra-daigues-central-capdella-i-ha-abocat-porqueria-riu/20191017105457016133.html


© 2020 Viure als Pirineus

Av. Passeig del Parc. 26 25700 La Seu d'Urgell 973 989162  [email protected]