04.12.2022 |
Viure als Pirineus

La Val d'Aran, comarca més premiada al Concurs Nacional de raça Bruna

El Concurs ha aplegat prop de 150 caps de bestiar procedents de totes les comarques on té presència la raça.

DSC_0232_
una família posa amb el bestiar guanyador
La Val d'Aran, comarca més premiada al Concurs Nacional de raça Bruna

El 13è Concurs Nacional de la raça bovina Bruna dels Pirineus s'ha celebrat un any més a Vic, dins dels actes del Mercat del Ram. Una explotació de la Val d'Aran s'endú el premi més important del Concurs.

El dissabte al matí va tenir lloc a Vic el gruix principal d'actes del Concurs Nacional de Bruna dels Pirineus, tot i que els animals ja van arribar dijous a Vic i s'hi van estar fins aquest diumenge per tal que tots els visitants del Mercat del Ram els poguessin veure.

El Concurs ha aplegat prop de 150 caps de bestiar procedents de totes les comarques on té presència la raça. Els premis als millors animals, que concursen en diferents categories durant el certamen, han anat a parar a diverses explotacions de tot el territori català. Tot i així, la comarca més premiada ha estat la Val d'Aran amb buit guardons en total, entre ells el d'Animal Gran Campió del Concurs, que ha estat per a una vaca amb vedell procedent de l'explotació Vallnova-Espanholet i guanyadora també en la seva categoria. L'animal gran campió jove procedia de l'explotació Casa Mestrepere del Pallars Jussà.

vaca

En la categoria de vaques eixutes el primer premi se l'ha emportat un animal de l'explotació Casa Beta, del Pallars Sobirà; l'escollida com a millor terçona amb vedell ha estat per a la ja esmentada explotació Vallnova-Espanholet de la Vall d'Aran; en la categoria de toro, el guanyador procedia de l'explotació Mas El Coll del Ripollès. Pel que fa a la categoria de braves, el primer premi ha anat a parar a l'explotació Casa Mestrepere del Pallars Jussà. Dins de la categoria de vedelles, dividida alhora en diferents grups d'edat degut a la gran participació que hi ha, els primers premis han estat també per a Vallnova-Espanholet, per a La Casanova del Ripollès i per a Cal Font, del Berguedà.

Josep M. Moga, president de la Federació Catalana de la raça Bruna dels Pirineus (Februpi), organitzadora del certamen, es mostrava satisfet al final del Concurs de com havia transcorregut i de la qualitat dels animals participants. Agraïa també la bona predisposició de l'Ajuntament de Vic, que a més del Concurs Nacional anual, acollirà també el Mercat de la Bruna, a la tardor, en el qual es vol potenciar la participació de més compradors de bestiar.

Per a més informació: www.brunadelspirineus.org

La Val d'Aran, comarca més premiada al Concurs Nacional de raça Bruna
Comentarios