Unitat d'Aran demana un Pla d’usos de la muntanya per compatibilitzar activitats

El grup d’Unitat d’Aran (UA) al Conselh Generau ha demanat aquest dilluns al govern aranès la posada en marxa d’un Pla d’usos i gestió de les muntanyes a la Vall d’Aran per fer compatibles les diverses activitats que hi tenen lloc al llarg de l’any.

Un cep  d'Aransa
photo_camera La caça de bolets és una de les activitats que caldrà regular.

UA considera necessari que el Conselh “elabori i faci complir un reglament supramunicipal que reguli activitats com la de les motos d’enduro per tal que aquesta activitat es desenvolupi amb garanties mediambientals i patrimonials, contribueixi al desenvolupament econòmic i turístic dels pobles i alhora sigui compatible amb altres activitats, com la ramaderia, la caça, el senderisme i la BTT i en general totes les relacionades amb l’ús sostenible de l’entorn natural”. Per això, “fóra bo regular-ne l’ús a través d’un calendari i d’unes zones determinats”.

 

D’altra banda, el grup ha denunciat en la sessió plenària d’aquest dilluns el nomenament a dit de l’actual responsable d’emergències, provinent d’un càrrec eventual, prohibit per la nova llei, i, per tant, sense haver convocat un concurs públic previ que garanteixi la concurrència i la igualtat dels possibles candidats per optar a aquesta plaça.