Unió de Pagesos convoca una assemblea per denunciar els danys de l'ós i dels voltors

L'assemblea es farà a Vielha el divendres 6 maig a les 11 del matí a l'Aula de formacion deth Conselh Generau d’Aran, situada a la Carretera de Gausac (Deuant dera Setó). Hi intervindrà:  Joan Guitart, responsable d’acció sindical a les comarques de muntanya, i Ramon Comes, responsable de medi natural de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos. Des d'aquest sindicat es demana que no s'alliberin més exemplars d'ós bru.

Assemblea_Os_Vielha
photo_camera El cartell de convocatòria de la reunió.

Segons Unió de Pagesos, "des de fa anys que els danys provocats per la fauna a Catalunya en general, però també a les zones de muntanya, no han parat de créixer amb l’increment continuat de les poblacions de fauna, en el cas d’algunes espècies, després de la seva reintroducció. Els danys afecten directament al bestiar (en el cas del voltor i de l’ós i la fauna cinegètica pels problemes sanitaris que comporta) o a les zones de pastura i de farratges (en el cas del cérvol, cabirol, daina, senglar, etc) i provoquen pèrdues econòmiques importants i dificultats afegides a la difícil situació de les explotacions agràries de les comarques de muntanya".

Unió de Pagesos exigeix des de fa temps al Govern "un canvi urgent en la gestió de la fauna salvatge per la ineficàcia que han tingut les mesures aplicades fins ara contra els danys en l’agricultura, reclama el reforç de mesures per evitar els danys de l’ós i de tota la fauna salvatge, i que es limiti la reintroducció d’espècies ja extingides, com és el cas de ós bru al Pirineu, ja que, tenint en compte que la població d’aquest animal segueix creixent, no s’haurien d’alliberar més exemplars, perquè l’augment d’aquesta població és incompatible amb l’activitat ramadera. Unió de Pagesos tampoc està d’acord amb l’alliberament previst del linx nòrdic que vol dur a terme el Consell d’Aran, i lamenta que aquesta decisió no hagi estat consultada amb els representants del sector ramader".

És per això que Unió de Pagesos convoca tothom en Assemblea el proper divendres 6 de maig a les 11 h a Vielha (Aula Formació – Ctra. De Gausac), per poder fer balanç de l’afectació de danys de fauna i recollir les demandes dels pagesos i ramaders afectats, així com informar de les accions realitzades per el sindicat i la proposta de mesures que vol emprendre.

comentaris