FRONTERES

La síndica d’Aran exigeix per la Val i la frontera francesa, el mateix tracte que es doni a l’Alt Urgell i Andorra

Maria Vergés ha remarcat la importància que l'economia de frontera té per al Baix Aran.
Frontera amb França a Les
photo_camera Frontera amb França al municipi de Les

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha reclamat que es reprengui la mobilitat entre la Val d'Aran i França, després de conèixer que Andorra i els departaments francesos d'Arièja i els Pirineus Orientals ja la van reprendre el passat 4 de desembre. Vergés ha fet arribar la petició per carta el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i ha demanat que si l'executiu estudia la possibilitat de permetre la mobilitat entre la comarca de l'Alt Urgell i Andorra i, a efectes pràctics, tractar la comarca i el Principat com si fossin una única demarcació dins de l'actual pla de reobertura, "s'ha d'aplicar la mateixa mesura respecte a la Val d'Aran". De no ser així, Vergés ha dit que "l'Aran estaria sent tractada de manera injusta i desigual".

Així mateix, Vergés ha remarcat la importància que l'economia de frontera té per al Baix Aran atès que "comparteix un espai comú d'intercanvi de relacions laborals, de serveis i, sobretot, econòmiques". La síndica ha dit que "el sistema socioeconòmic d'aquesta part de la Val d'Aran depèn en gran manera de la relació amb França".

Per tot, la síndica d'Aran ha reclamat al Govern que "seguint l'exemple i petició d'Andorra i l'Alt Urgell, el Govern realitzi les gestions oportunes perquè aquesta fórmula es pugui aplicar també a l'Aran".

En aquest sentit, cal recordar que el conseller de Governació del Conselh Generau, Amador Marquès, ja es va dirigir per carta també al conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, sol·licitant "harmonitzar les restriccions entre tots dos costats de la frontera amb França".

comentaris
Més a Val d'Aran