PROGRAMA PIROSLIFE

Investiguen la mort d'una ovella pel possible atac d'un os a Naut Aran

L'animal formava part d'un ramat vigilat per dos mastins i tancat amb una malla elèctrica a Gessa
Ovella trobada os Naut Aran
photo_camera Restes de l'ovella trobada morta pel possible atac d'un os a Naut Aran / Eduard Melero

Els Agents Rurals investiguen la mort d'una ovella a Gessa (Naut Aran) pel possible atac d'un os. L'animal mort formava part d'un ramat vigilat per dos mastins i tancat amb una malla elèctrica en un prat a 120 metres del poble. L'alerta l'ha donat aquest dilluns al matí el ramader Eduard Melero quan el seu oncle ha anat a obrir la tanca al ramat per pasturar. S'ha trobat la malla tirada a terra i la majoria del centenar d'animals -entre ovelles i cabres- que tenen, fora del perímetre. "Les tanquem a les nits per evitar aquests atacs, però ni amb la tanca funciona", lamenta Melero, que ja fa tres anys que pateix atacs als seus ramats. A la zona s'han trobat petjades d'os però serà l'autòpsia la que confirmarà la causa de la mort de l'ovella.

265297b1-e000-4c41-a23c-bed6beeecd44
265297b1-e000-4c41-a23c-bed6beeecd44

L'animal ha aparegut mort a prop d'un camí, a uns 500 metres de la tanca, ha explicat Melero a l'ACN. "Ara faran l'autòpsia a l'ovella per confirmar que ha mort aquesta nit per l'atac d'un os", explica el ramader, que afegeix que els agents rurals "també han trobat un hematoma i uns forats a la part del darrere de l'ovella compatibles amb les urpes d'un os".

Melero lamenta aquesta situació i no descarta que el seu ramat pateixi un altre atac ja que fins al juny no podrà dur les pastures a l'alta muntanya ja que encara hi ha neu. És per això que demana a les administracions més vigilància a les pastures, que creïn un cens i limitin el número d'ossos al Pirineu i que informin als ramaders dels moviments dels ossos per poder prevenir possibles atacs.

Més a Val d'Aran