COMISSIÓ BILATERAL GENERALITAT-CONSELH GENERAU

Govern i Aran acorden treballar en el traspàs de competències d'esports i pacten 400.000 euros més en matèria social

La Generalitat es compromet a incrementar en 2,7 MEUR el fons de finançament incondicionat
Bilateral Generalitat Conselh Generau 1
photo_camera La Comissió Bilateral Generalitat-Conselh Generau d'Aran s'ha reunit avui al Palau de la Generalitat / Francesc Voltas

El Govern de la Generalitat i el Conselh Generau d'Aran han acordat començar a treballar en el traspàs de les competències d'esports i millorar el traspàs en matèria social, amb 400.000 euros més en aquest àmbit que quedaran incorporats al fons de finançament incondicionat –l'eina de finançament de l'Aran-. Així ho han anunciat la mateixa Síndica d'Aran, Maria Vergés, i el secretari de Governs Locals i Relacions amb l'Aran, David Rodríguez, en una atenció a mitjans després de reunir-se a la Comissió Bilateral entre les dues administracions al Palau de la Generalitat. Segons ha dit la Síndica, aquests 400.000 euros els permetran dur a terme diverses accions que ara mateix no podien engegar per falta de diners.

Per la seva banda, Rodríguez també ha concretat que s'ha acordat un increment de, previsiblement, 2,7 milions d'euros (MEUR) al fons de finançament incondicionat com a conseqüència dels traspassos de competències a l'Aran.

Bilateral Generalitat Conselh Generau 2
La Comissió Bilateral Generalitat-Conselh Generau d'Aran s'ha reunit avui al Palau de la Generalitat / Francesc Voltas

Segons ha recordat Vergés, encara queden pendents el traspàs de les competències en política lingüística i cultura i en turisme. A la reunió de la Comissió Bilateral els diferents actors s'han instat a acabar-lo durant el 2024.

Aquest dimecres s'ha celebrat la reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Conselh Generau d'Aran, amb la presència de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la Síndica d'Aran, Maria Vergés. Per part del Govern també hi han assistit la secretària general de la Presidència, Núria Cuenca León; el secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran, David Rodríguez González, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i l’Aran, Josep Castells Farré.