EMERGÈNCIES

Endesa realitza un simulacre d'incendi a la central hidràulica de Vielha

A la situació d’emergència s’ha fingit la combustió d’un dels transformadors de la infraestructura, situat a la planta baixa

Central Hidràulica de Vielha
photo_camera Central Hidràulica de Vielha

Endesa, a través de la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power, ha finalitzat amb èxit un simulacre d’emergència a la central hidràulica de Vileha, situada a la capital de la Vall d’Aran. Aquest exercici tàctic forma part dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza des del 2003, i de forma itinerant, a totes les instal·lacions de generació hidroelèctrica de Catalunya amb l’objectiu de prevenir incidents als complexos i saber com actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se’n, minimitzant així el temps de resposta.

unnamed - 2023-09-20T131709.474
S'ha arribat a utilitzar un pot de fum per a donar més versemblança al sinistre / ENDESA

L’alerta s’hauria activat al matí quan s’hauria detectat un incendi a un dels transformadors dels Serveis d’Alimentació de la central, situats a la planta zero de la instal·lació. Aquesta situació ha permès comprovar, per tant, el sistema de detecció d’incendis a l’interior de la central i verificar que tots els avisos i el sistema de comunicacions funcionessin com cal. Per a fer més versemblant el simulacre fins i tot s’ha utilitzat un pot de fum artificial a prop del transformador sinistrat. Al tractar-se d’un exercici intern, en aquesta ocasió no hi han participat serveis d’emergència.

unnamed - 2023-09-20T131840.022
Central Hidràulica de Vielha / ENDESA

En aquest simulacre s’han implicat tots els estaments d’Enel Green Power afectats. Això és, l’Equip d’Intervenció, el cap d’Intervenció i el cap d’Emergència, a més a més del personal tècnic de la instal·lació i un grup d’observadors. L’objectiu de l’exercici ha estat provar el Pla d’Emergència de la Companyia, de la central i avaluar el seu personal; així com comprovar la coordinació i protocols d’avisos i comunicació entre els diversos actuants.