ECONOMIA

Les empreses Neoelectra i Carboneco, situades a Les, presenten un ERO d’extinció

UGT-FICA vol analitzar el cas per intentar revertir la situació i recuperar una vintena de llocs de treball
a31a4fe7-6aaa-4d90-8642-31b11c83f0e7
photo_camera Reunió de representants de la UGT-FICA amb la plantilla de les empreses Neoelectra i Carboneco de Les / @UGT_FICA

Les empreses Neoelectra i Carboneco, dedicades a la cogeneració i situades al municipi de Les (Val d'Aran), han comunicat verbalment la seva decisió d'aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció. Així ho han comunitat des de la UGT-FICA, que aquest dimarts s'ha reunit amb la plantilla. El sindicat ha demanat la documentació pertinent per analitzar el cas i estudiar possibles accions. L'objectiu és revertir la situació i "recuperar els 20 llocs de treball que estan en joc", segons ha explicat el secretari general de la UGT-FICA, Xavier Perelló, que ha afegit que no entén perquè la planta afectada és la de la Val d'Aran quan l'empresa en té 18 a tot l'Estat.

Perelló també ha ressaltat que el fet que aquesta planta estigui situada en una zona rural fa que la pèrdua de llocs de treball "penalitzi" d'una manera dràstica l'entorn. El sindicat també s'ha reunit amb l'alcalde de Les, Andreu Cortés, per buscar solucions al respecte, tot i que també han demanat una trobada amb la síndica d'Aran, Maria Vergés, i amb el secretari general pel Repte Demogràfic, Francés Boya.