Els nous criteris del Comitè Olímpic Internacional (COI) apropen els Jocs d’Hivern a la Val d’Aran

La Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona ha celebrat una reunió al Museu Colet de Barcelona amb el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, i amb el director adjunt d’aquest organisme, Pere Miró, amb la voluntat d'intercanviar punts de vista sobre l'aspiració catalana a organitzar uns Jocs d'Hivern.

105webjocs.jpg_1564679685
photo_camera Foto de la reunió de la Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona

A la reunió que va ser presidida pel secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, hi va participar una representació del Conselh Generau d’Aran.

Pere Miró va considerar “possible” que els Pirineus i Barcelona puguin acollir uns Jocs tenint en compte els canvis que ha experimentat la societat en els últims anys, sempre i quan sigui un projecte “de país, de ciutat, que tingui sentit i que pugui servir per millorar la societat”. Miró va dir que la iniciativa catalana “té sentit perquè vincula la muntanya i la ciutat, perquè posa Barcelona al servei del país i perquè els Pirineus gaudeixen avui dia d’una alta projecció a l’exterior”.

Per la seva banda, Juan Antonio Samaranch va detallar els principals aspectes de l’“Agenda 2020”, que es basa en la flexibilitat i que podria beneficiar les aspiracions de Pirineus-Barcelona. Samaranch va avançar que han baixat les demandes del COI i les Federacions Internacionals a les possibles seus, que el COI assumeix bona part del finançament, a banda de les tasques vinculades a la tecnologia (com el ticketing), i que es permet realitzar proves fora de les seus per no construir noves infraestructures si no s’han d’aprofitar en el futur.

El vicesindic d’Aran i conselhèr d’Esports Luís Carlos Medina va declarar que els nous criteris del COI fan més propera la reivindicació històrica de la Val d’Aran de poder acollir les proves d’uns Jocs Olímpics d’Hivern. Medina va voler agrair públicament el lideratge de la Generalitat de Catalunya en aquesta possible candidatura i va anunciar que al mes de setembre la Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona visitarà la Val d’Aran per fer una reunió informativa i jornada d’explicació sobre la candidatura.

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ja te enllestida la carta que enviarà al COI per sol·licitar que la Candidatura Barcelona Pirineus aculli els Jocs Olímpics d’Hivern de l’Any 2030.

comentaris
Més a Val d'Aran