SERVEIS SOCIALS

Drets Socials i el Conselh Generau d'Aran avançaran en el desplegament dels traspassos en serveis socials

La consellera Cervera s’ha reunit amb la síndica d’Aran per actualitzar el contracte programa, treballar i estudiar els traspassos i l’actualització de la cartera de serveis.
consellera_i_sindicadempeusjpg_nCm9XxQ
photo_camera La consellera, Violant Cervera, s’ha reunit amb la síndica d’Aran, Maria Vergés / Drets Socials

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha visitat avui la Vall d’Aran on s’ha reunit amb la síndica d’Aran, Maria Vergés. En la roda de premsa posterior a la trobada, Cervera ha explicat que s’ha acordat la creació d’una comissió de seguiment entre el departament de Drets Socials i el Conselh Generau d’Aran“per actualitzar el contracte programa, treballar i estudiar els traspassos i l’actualització de la cartera de serveis, així com millorar l’atenció a les persones”. A més, explica Cervera, “aquesta comissió ha de servir per tenir més eines de col·laboració i abordar millor les necessitats del dia a dia entre el departament i la Val d’Aran”.

Consellera Cervera amb síndica Vergés
La consellera, Violant Cervera, s’ha reunit amb la síndica d’Aran, Maria Vergés / Drets Socials

Respecte a la residència de Les, la consellera Cervera ha assegurat que s’estudiarà la possibilitat d’incloure altres serveis relacionats amb la dependència com per exemple, l’atenció de les persones amb discapacitat. “No serà automàtic, perquè no està contemplat a la cartera de serveis, però estudiarem la possibilitat de compatibilitzar els espais”, ha afirmat.

Cervera ha recordat que la pandèmia, i el nou model d’autonomia personal que està impulsant el departament, han provocat un canvi en el model de residències, amb unitats de convivència més petites i potenciant els serveis d’atenció domiciliària. Segons la consellera, “impulsar aquest model és molt important per zones com la Val d’Aran o el Pirineu, on les distàncies són molt grans”.

reuniojpg_ONu7F0U
La consellera, Violant Cervera, s’ha reunit amb la síndica d’Aran, Maria Vergés / Drets Socials

Finalment, la titular de Drets Socials i ha posat en valor “la necessitat de tenir serveis arreu del territori posant en valor la proximitat dels serveis”. En aquest sentit, Cervera ha anunciat que Sort acollirà la delegació del departament de Drets Socials.

Visita a adolescents i joves del Casal dels infants

A la tarda, la consellera ha visitat els campaments del Casal dels Infants al Pallars Sobirà. Cervera ha volgut conèixer de primera mà les activitats per a nois i noies de 12 a 21 anys que l’entitat impulsa cada estiu a la comarca des del 1994.

vielhapgj_EJPgTKN
La consellera, Violant Cervera, s’ha reunit amb l'alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano / Drets Socials

Enguany, 26 adolescents de 12 a 16 anys del Casal dels Infants del Besòs i la Mina acampen durant una setmana de juliol al càmping Bordes de Graus de Tavascan, en una estada que els permet sortir del seu entorn urbà habitual, trencar amb la rutina i gaudir d’activitats de lleure educatiu a l’entorn de la Vall de Cardós.

I una cinquantena de joves d’entre 16 i 21 anys del Casal dels Infants de Badalona i del Casal dels Infants del Raval participen, durant quinze dies i en dos torns, en el camp de treball que l’associació organitza al poble d’Escaló, en tasques d’adequació d’espais.

lleurejpg
La consellera Cervera ha visitat el camp de treball que el Casal dels Infants del Raval organitza a Escaló, a les Valls d'Àneu / Drets Socials

Durant la trobada, la consellera ha estat acompanyada de l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs; la presidenta del Casal dels Infants, Roser Rosell; el director de relacions ciutadanes de l’entitat, Enric Canet, i el director del Casal dels Infants del Besòs i la Mina, Juan Manuel Martín.

Més a Val d'Aran