06.10.2022 |
Viure als Pirineus

FESTIVALS DE SENDERISME

El cinquè Val d'Aran Walking Festival aplega més de 600 participants

La Val d’Aran Walking Festival va néixer l'any 2018, organitzat per l'empresa 'Camins', està integrat als Festivals de Senderisme dels Pirineus que coordina l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA)
Val d'Aran Walking Festival
El cinquè Val d'Aran Walking Festival aplega més de 600 participants
El cinquè Val d'Aran Walking Festival aplega més de 600 participants

Més de 600 persones participen en la cinquena edició del Val d’Aran Walking Festival, que va començar dilluns i que ofereix 25 rutes que recorreran la comarca fins aquest diumenge. Després d'haver aconseguit el passat passat el Premi FITUR-Aire-Lliure al millor producte de Turisme Actiu, la novetat en aquest any és que s'han unit els Festivals de Senderisme i el de Muntanya que es van fer l'any passat, passant a ser el Val d'Aran Walking&Summit Festival en aquest, amb la qual cosa s'han augmentat a 25 les rutes i ascensions de muntanya, i incloent també tallers de plantes medicinals, observació astronòmica i concert de música, cosa que eleva a 30 el total d'activitats programades.

S'ha inclòs més transport col·lectiu que en anys anteriors, per aconseguir una menor mobilitat amb vehicles i col·laborar amb la sostenibilitat a la zona. A les Rutes clàssiques com el Camí Reial des de Beret pels pobles, el Balcó de la Vall de Toran o els 7 pobles de la Irissa amb la Mina Victòria, se sumen les novetats d'aquest any de diverses travesses: des del Llac de Liat a la Honeria, dels Llacs de Montcasau als Llacs de Colomèrs i la del Parc Nacional des de Sant Maurici a Colomers entre d'altres. També té una ruta el nou Camí de Sant Jaume “Via Aran Pirineus” a la part francesa i aranesa. Pel que fa a ascensions, s'han inclòs novetats com el Tuc der Ome, el Tuc d'Erme o les Muntanyes de Beret, amb les ja emblemàtiques del Molieres, Muntat o Montcorbison.

També ascensions al Tuc d’Ermer i la Cigalera, itineraris de naturalesa i cultura com els pobles de Marcatosa, el Camí Ral i els Uelhs deth Joeu. Com a novetat, la present edició suposa una fusió entre el festival de senderisme i el de muntanya, per la qual cosa el certamen ha passat a denominar-se Val d’Aran Walking&Summit Festival. A banda de les rutes de muntanya, també s’ofereixen altres activitats, com per exemple els tallers de plantes medicinals, a més a més d’incloure la degustació de productes locals. Demà dissabte, a Arties, se celebrarà un sopar a l’aire lliure, seguit per un concert de la banda MontcorbiSounds, format per músics locals. 

Val d’Aran Walking Festival a la Val d’Aran

La Val d’Aran Walking Festival va néixer l'any 2018, i està integrat als Festivals de Senderisme dels Pirineus que coordina l'IDAPA. En aquests anys s'ha consolidat com un Festival de Senderisme de referència als Pirineus i altres comunitats on es realitzen aquest tipus d'esdeveniments. Al Val d’Aran Walking&Summit Festival col·laboren les institucions públiques de la Vall: Conselh Generau d’Aran, Foment de Torisme Val d’Aran i els Ajuntaments de Naut Aran, Vielha i Bossost. També col·laboren al Festival el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, així com tota una sèrie de productors locals, museus, instal·lacions lúdiques i termals, comerços i allotjaments. El Val d’Aran Walking Festival està organitzat per l’empresa d’activitats de muntanya CAMINS, conjuntament amb el Club Alpí Aranès, entitat esportiva de muntanya de la Val d’Aran. Una part de la inscripció del Festival va destinada a l'A.E.C.C. per a les accions que realitza a la Val d’Aran.

El cinquè Val d'Aran Walking Festival aplega més de 600 participants
Comentarios