19.05.2022 |
Viure als Pirineus

TOPONÍMIA

Conveni entre L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l’IEA de cessió de la toponímia aranesa

Amb la cessió de la toponímia oficialitzada, l’IEA-AALO té la voluntat de publicar el Nomenclator dera toponimia dera Val d’Aran. L’ICGC hi col·laborarà, aportant l’experiència adquirida en l’elaboració del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.

IEA
Jaume Massó, Jusèp Loís Sans i Jèp de Montoya a l'acte de signatura/Pep Casasayas
Conveni entre L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l’IEA de cessió de la toponímia aranesa

L’institut Cartogràfic de Catalunya (ICGC) i l’IEA-Acadèmia aranesa dera lengua occitana, van signar el passat divendres un conveni mitjançant el qual l’ICGC cedeix a l’IEA la toponímia aranesa de la base de dades toponímica 1:5.000 organitzada i estructurada per poder ser actualitzada i finalment oficialitzada.

La informació de la toponímia aranesa prové de la base toponímica de Catalunya 1:5.000 de l’ICGC.

L’ICGC gestiona i manté el corpus toponímic de Catalunya a escala 1:5.000, basat en el treball de camp de recerca a tot el territori, i l’actualitza de manera contínua. D’altra banda, col·labora amb el Conselh Generau d’Aran perquè validi i aprovi la toponímia aranesa, així com la informació que genera l’ICGC sobre projectes que afecten l’àmbit aranès.

Amb la cessió de la toponímia oficialitzada, l’IEA- AALO té la voluntat de dur a terme i publicar el Nomenclator dera toponimia dera Val d’Aran. L’ICGC hi col·laborarà, aportant l’experiència adquirida en l’elaboració del Nomenclàtor oficial de toponímia major de Catalunya.

La signatura del conveni que va tenir lloc a la seu de l’IEA a la Val d’Aran, va anar a càrrec de Jaume Massó, director de l’ICGC i de Jusèp Loís Sans, president de l’IEA-Acadèmia aranesa dera lengua occitana, acompanyats de Jèp de Montoya, president de la Secció Aranesa de l’IEA.

El conveni també servirà per obrir noves línies de col·laboració entre les dues entitats.Pep Casasayas

Conveni entre L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l’IEA de cessió de la toponímia aranesa
Comentarios