CiU considera clau aprovar la Llei d’Aran abans que s’apliqui la LRSAL per protegir l’autogovern

Àlex Moga valora positivament la primera reunió de la ponència i espera aprovar la Llei durant el primer Ple de 2015 per protegir la màxima institució aranesa de la aplicació de la LRSAL

Àlex Moga, diputat de CiU i alcalde de Vielha, ha valorat molt positivament la primera reunió de la ponència que ha de redactar l’articulat final de la Llei del Règim Especial de la Val d’Aran en la qual CiU ha presentat una proposta d’esmenes que tracten de “millorar l’autogovern i la projecció de l’Aran, així com protegir la màxima institució aranesa de l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL)”. A més,  es proposen una sèrie d’esmenes per a “millorar el benestar dels ciutadans d’Aran”.
 
Moga ha explicat que, després d’aquesta primera reunió de ponència, el proper dia 16 de desembre hi haurà una segona trobada i que els següents dies s’establiran reunions bilaterals per tal que la setmana vinent la llei quedi pràcticament enllestida. “Estem en disposició d’aprovar la Llei d’Aran durant el primer Ple de 2015”, ha destacat Moga, qui ha remarcat que “aquesta és la nostra voluntat i esperem que cap grup paralitzi la seva aprovació”. I és que el diputat de CiU ha posat èmfasi en que “és clau aprovar aquesta Llei abans que s’apliqui la LRSAL, que deixaria al poble aranès sense l’autogovern que tant ens ha costat recuperar”.
 

comentaris