L’església Sant Joan d’Arties acull l’exposició “Humaraus. Emprentes der abitat” d’Anna Llimós

Fins al 3 de gener del 2015, l’església de Sant Joan d’Arties acollirà l’exposició d’Anna Llimós, “Humaraus. Emprentes der abitat”

Anna Llimos
photo_camera Anna Llimos

Des de l’any 2007 al 2011, Anna Llimós, estudia Belles arts en la Universitat de Barcelona i posteriorment cursa el Màster en Formació del Professorat en l’especialitat de Dibuix.

L’any 2013 obté una beca gràcies a les ajudes “Jove Creació d’Arts Plàstiques” que ofereix la Fundació Felícia Fuster i també l’accèssit en la 10ena edició del “Premi Climent Muncunill i Roca”. L’any 2014 l’Ajuntament de Sabadell li va concedir una residència artística en la Nau Estruch dins de la convocatòria Sabadell Obert, destinada a artistes visuals locals.

Actualment, Anna Llimós, complementa la producció artística amb els estudis de Màster en Humanitats: art, literatura i cultura contemporània en la Universitat Oberta de Catalunya.

La vinculació amb la Val d’Aran era admiració per la seva arquitectura tradicional la porta per desenvolupar el projecte: Humaraus. Emprentes der abitat.

En aquesta exposició, centra el seu ull en les golfes de les cases araneses i tracta la manera com es tornen, amb els anys, en un arxiu històric que recull els diferents moments per les què ha passat la família que hi viu. Els objectes que havien format part de la vida corrent -cadires, armaris, tocadors, lliteres…- els trobem avui oblidats en els racons on poc a poc es fonen amb l’entorn, desapareixent per moments.

Després de fotografiar diferents golfes, treballa digitalment les estampes deixant en blanc l’espai que havien ocupat els objectes. Posteriorment imprimeix amb tècnica glicé i intervé en cada una de les estampes amb grafit, representant gràficament l’espai on es trobava l’objecte en alguns punts i, en d’altres, deixant en blanc fragment on tindria d’aparèixer.

En paraules de Jèp de Montoya, cap Cultura i Patrimoni d’Aran “Anna Llimós, en la seva joventut, ens trasllada als moments del Renaixement en tot plasmar el seu humanisme i coneixement en els camps de l’art, de la literatura, del dibuix i de les noves tecnologies”.

Més a Val d'Aran