La 7a edició de Pyrenades recupera i repensa el pirineisme en ple segle XXI

Aquesta setmana santa, del 8 al 15 d'abril, torna un festival d'alçada amb activitats gratuïtes per a tots els públics: conferències i diàlegs, caminades, cinema de muntanya, música i activitats infantils.

pyrenades
photo_camera Poster Pyrenades

El PyrenMuseu, ubicat al Refugi Rosta de Salardú, acollirà en plena setmana santa, del 8 al 15 d'abril, el Festival Pyrenades, unes jornades que posen de relleu el pirineisme a partir d'activitats diverses per a petits i grans. Ja fa 7 primaveres que aquest festival ofereix una trentena d'activitats gratuïtes que integren l'esport de muntanya amb el debat i coneixement d'aquest entorn, seguint l'essència del pirineisme, el moviment de persones que va iniciar l'exploració dels Pirineus al segle XIX des d'una òptica aventurera, naturalista i humanista que va fomentar el naixement del turisme a la zona.

La nova edició del Festival Pyrenades coincideix amb la Copa del Món d'Esquí de Muntanya, que es celebrarà a la Val d'Aran els dies 8 i 9 d'abril i reunirà als millors esquiadors i esquiadores del món en aquesta disciplina. Els participants i públic d'aquesta competició trobaran en Pyrenades una proposta adaptada als seus gustos que els permetrà viure una experiència 100% pirineista.

Com ens imaginem els Pirineus pel segle XXI?

Enguany el Festival Pyrenades torna a la seva essència: el pirineisme. A inicis del segle XXI, es propiciarà una reflexió col·lectiva sobre el pirineisme com a moviment cultural i esportiu vinculat a la societat pirinenca. El diumenge 9 d'abril, Arcadi Castilló, geògraf i tècnic de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), conduirà un diàleg entre experts i amants de la muntanya, per tal de revisar el pirineisme de cara el futur. Per tal de fer la jornada més participativa, es llançarà una campanya per Internet i xarxes socials per recollir la diversitat de veus de les valls pirinenques i així enriquir el debat.

Les VII Pyrenades aportaran noves visions a moltes de les preguntes que intentem resoldre. Comptaran amb la visita de la cooperativa Som Mobilitat, que el dilluns 10 d'abril presentarà el seu model de mobilitat col·lectiva i sostenible amb vehicles elèctrics. Poden ser les petites valls dels Pirineus un lloc per aplicar-ho? També destaca la  conferència del dijous 13, a càrrec de Salvador Pueyo, investigador transdisciplinar a la UB, sobre la Quarta Revolució Industrial. Quin futur ens espera i quines oportunitats ens ofereix?

Un festival d'alçada

Les caminades, passejades i visites culturals pels diferents racons de la vall, els tallers infantils, les conferències i debats, les variades propostes musicals i el millor cinema de muntanya, amb una selecció dels títols més destacats del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, atorgaran a les petites valls del Pirineu el protagonisme que es mereixen.

La voluntat de Pyrenades és dinamitzar el municipi del Naut Aran oferint activitats gratuïtes per a tota la família amb una proposta atractiva i de qualitat que compta amb el patrocini de l'Ajuntament del Naut Aran, el suport del Conselh Generau d'Aran i la col·laboració de nombroses entitats.

[Admin]
www.viurealspirineus.cat doesn’t exist.
Do you want to register www.viurealspirineus.cat?