21.11.2019 |
Viure als Pirineus

ERC demana la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu

ERC la Seu ha presentat al ple del proper dimarts 13 d’octubre una moció per tal de sol•licitar a la Generalitat de Catalunya la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu. 

Francesc Viaplana, portaveu republicà.
Francesc Viaplana, portaveu republicà.
ERC demana la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu

La moció fa referència a la incongruència que es dóna dins del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya on, la base del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) del Pirineu està ubicada a la Seu, però en canvi, l’helicòpter està a Tírvia. Això fa que diàriament el personal de guàrdia s’hagi de desplaçar a l’inici de la seva jornada fins a la població pallaresa de Tírvia i retornar a la seva finalització. “Aquest fet comporta, entre altres riscos de les persones, un cost econòmic desmesurat i una reducció innecessària de la jornada laboral efectiva dels professionals dedicada a temps de desplaçaments”, asseguren des d'ERC.

Per altra banda, la formació explica que "la base del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) està ubicada actualment a Tremp i sovint les condicions meteorològiques dificulten l’enlairament de l’helicòpter a causa de la boira".

La formació republicana considera que la ubicació geogràfica de la Seu a la centralitat del Pirineu, el major nombre de població, d’urgències i desplaçaments, així com un millor compliment de les isòcrones fan viable la ubicació de la base SEM a la Seu. “En un futur proper està previst que els helicòpters del SEM puguin realitzar desplaçaments nocturns, i comportarà la necessitat de fer-ho des d’un aeroport civil com a base per tal de millorar la seguretat de l’equip, per tant la Seu reuneix totes les característiques per ubicar els serveis al municipi”, afegeixen.

Comentarios