AEROPORTS

La Generalitat vol instal·lar el sistema de càrrega automàtica de combustible a l’aeroport de la Seu

Això permetria, entre altres coses, posar en marxa la prova pilot del vol de la Seu d'Urgell a París.
Aeroport de la Seu arxiu
photo_camera Imatge d’arxiu d’un avió a l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell.

El Govern de la Generalitat treballa per instal·lar el sistema de càrrega automàtic de combustible a l’aeroport d’Andorra-La Seu. Així ho ha manifestat el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat del govern d'Andorra, David Forné, després de la reunió mantinguda aquest dijous amb el secretari general del departament de Territori, Joan Jaume i el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas. Això, entre altres coses, permetria posar en marxa la prova pilot del vol a París.

Il·luminació vols nocturs aeroport la Seu 6
Il·luminació vols nocturns a l'aeroport de la Seu d'Urgell / 

El futur de l'aeroport implica establir més destinacions i amb aquest objectiu la Generalitat, que el gestiona a través d'Aeroports de Catalunya, prepara un seguit de millores a curt termini, com ara un punt per carregar combustible per a les aeronaus.

També un edifici per a la dotació de bombers i ampliar la zona d'aparcaments, a més, de millorar la terminal. De moment, l'èxit comercial es tradueix en un augment de les empreses que es volen establir, com ho demostra l'ampliació dels hangars.

autoritats-la-seu-palma-avio-aeroport-acn
Foto de família de les autoritats durant l'acte d'Inauguració del vol de la Seu d'Urgell a Palma / Albert Lijarcio

Creix el nombre de passatgers a l'aeroport pel vol a Palma

L'aeroport d'Andorra-la Seu ha doblat el primer trimestre de l'any el nombre de passatgers, en comparació amb el mateix període del 2023. En total 5.546, gràcies sobretot a la ruta amb Palma, tot i que els vols xàrters també han crescut. La ruta amb la capital balear es va tancar amb 2.594 passatgers en 52 operacions.