07.08.2020 |
Viure als Pirineus

L'Institut Cartogràfic de Catalunya i Repsol impulsen la investigació als Pirineus

El director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), Jaume Miranda, i el director executiu d'exploració de Repsol, Joseba Murillas, han signat aquest dijous a Tremp un acord de col·laboració per a l'estudi i divulgació del patrimoni geològic dels Pirineus.

Imatge de la reunió.
Imatge de la reunió.
L'Institut Cartogràfic de Catalunya i Repsol impulsen la investigació als Pirineus

El patrimoni geològic i edafològic (relatiu a la relació entre el sòl i les plantes) dels Pirineus Centrals és d'una riquesa excepcional. Això comporta que aquest àmbit pirinenc constitueixi una zona d'estudi i formació de diferents branques de les Ciències de la Terra per a moltes universitats, empreses i institucions.

La col·laboració entre l'ICGC i Repsol potenciarà aquests usos formatius i divulgatius del patrimoni geològic d'aquest àmbit territorial i, alhora, potenciarà el centre de documentació geològica existent al Centre de Suport Territorial (CST) dels Pirineus que l'ICGC té a Tremp. Així, Repsol recolzarà econòmicament l'adquisició de nous fons bibliogràfics que quedaran dipositats en aquest centre.

Entre d'altres valors patrimonials, en aquesta àrea es troben, amb unes condicions d'aflorament excepcionals, diverses formacions i estructures geològiques que representen anàlegs, és a dir, models de diferents escenaris geològics. Alguns d'aquests escenaris geològics, en d'altres llocs del món i a altres escales, han donat lloc a importants jaciments d'hidrocarburs quan es troben al subsòl en àrees productive

El conveni subscrit també contempla la col·laboració en temes de recerca i desenvolupament en àmbits d'interès comú, com el modelat geològic i geofísic 3D o el desenvolupament de geoenergies netes de tot tipus.

L'Institut Cartogràfic de Catalunya i Repsol impulsen la investigació als Pirineus
Comentarios