JOVES DEL PIRINEU

Flors Capella: “Cal un debat honest sobre la moda i el respecte al medi ambient”

Flors Capella bis
photo_camera Flors Capella al seu taller de Tremp/ FS

joves (8)

Com neix aquesta passió pel món de la moda i el disseny? La meva padrina era modista i tenia el seu propi taller a Figuerola d’Orcau. Jo de petita li dibuixava la roba que m’agradava portar i ella me la cosia. Així és que ben aviat ja vaig descobrir que m’agradava molt aquest món.

On et vas formar? Vaig estudiar quatre anys a l’Escola Superior de disseny IED Barcelona i vaig enfocar la formació cap a l’estilisme i la moda. 

T’has especialitzat en roba infantil… Bé, quan encara estudiava la carrera vam decidir, amb una amiga que feia ADE, confeccionar roba per a nadons i començar-la a vendre. El resultat va ser prou positiu, fins al punt que vam haver de deixar-ho estar perquè ens ocupava massa temps i no ho podíem compaginar amb els estudis. Però aquella decisió va suposar tot un aprenentatge i m’ha portat on soc ara.

A tornar al Pallars i posar en marxa el teu projecte? Sí, sempre he tingut clar que volia viure a Tremp i per això he muntat el meu propi projecte. Vaig contactar amb el Centre d’Empreses Innovadores (CEI) del Pallars Jussà per saber si la meva idea era viable des d’aquí i em van ajudar a elaborar el pla d’empresa.

I has creat la teva pròpia línia de roba per a nadons… Sí, he creat Flors Clothes with natural dyes. Es tracta d’una marca de roba totalment sostenible que utilitza colorants naturals i que aposta per uns dissenys atemporals, és a dir, peces que no passen mai de moda i que, encara que el nadó creixi, les podran utilitzar els nebots o els fills dels amics. M’interessa molt la petjada ambiental i fer peces que durin per sempre.

La petjada ambiental? Sí, la petjada ecològica. Realitzo tot el procés amb un clar compromís ambiental. En primer lloc evito generar més residus, comprant la tela a llocs d’estoc. Hi ha una gran oferta perquè les grans empreses sobreprodueixen i acaben llençant a la brossa l’excedent. A partir d’aquí creo els meus propis dissenys i fabrico jo mateixa els tints, això fa que cada creació tingui uns estampats i uns colors diferents i sigui una peça única. Un cop la tela té el color desitjat, la deixo reposar unes setmanes i després la cuso i la poso a la venda.

I la comercialització… La faig sobretot a través de www.florsnaturaldyes.com i d’Instagram (Flors_naturaldyes), però també proposo les meves creacions a algunes botigues. Les xarxes socials són un gran aparador que ofereix molta visibilitat i on explico el procés de fabricació dels tints i la confecció de les peces. Tot això crec que també aporta valor afegit al producte final. Les xarxes són com una gran família que et segueix i a qui interessa el que fas i com ho fas.

Quins són els teus projectes presents i futurs? M’agradaria innovar en diferents estampats amb diferents colors i plantes per a obtenir nous tints. També voldria iniciar una altra línia de producció pensada per a adults, però amb el mateix estil.

Què és la moda per tu? Precisament allò que busco ve a ser el contrari de la moda. Crec que la moda avui està massa abocada al consumisme i a un component estètic excessiu. Vull que les meves peces fugin de la temporalitat de curta durada i les tendències imposades. Avui sembla que la gent va vestida com d’uniforme, tothom en sèrie, seguint les pautes de les grans marques. Cal un debat honest i ètic sobre la moda i el respecte al medi ambient.

Logo Generalitat Joves (web) 

comentaris