04.12.2022 |
Viure als Pirineus

RAMADERIA

Vols portar una granja de cabres i una formatgeria a la Vall de Cardós?

Es busquen persones interessades a agafar el relleu en una granja de cabres i una formatgeria a Lladrós, a la Vall de Cardós
LLadrós, a la Vall de Cardós (1)
Vista panoràmica del poble de Lladrós, a la Vall de Cardós (Pallars Sobirà)
Vols portar una granja de cabres i una formatgeria a la Vall de Cardós?

A Lladrós, a la Vall de Cardós (Pallars Sobirà) es traspassa una exxplotació ramadera de cabres. L’explotació de Casa Manyot, compta amb un ramat de 200 cabres, una granja, finques pròpies i una formatgeria per a l’elaboració artesana

És una explotació de ramaderia semiextensiva de cabres per munyir, la qual disposa del certificat d’ecològica i pertany a l’Associació de Ramaders de Cabrum. El ramat està compost per cabres de diverses races: autòctones, paioies, murcianes i alpines.

La infraestructura de la granja compta amb 300m2, entre el cobert i el corral, dels quals 80m2 són en espai tancat. Es disposa de diverses finques al voltant de la Granja de Lladrós que es podrien llogar, i dret de pastura als comunals del poble.

Ovelles pasturant al Pirineu

Formatgeria

La formatgeria, amb la marca comercial Casa Manyot, és força nova, de construcció  recent, amb un bon manteniment i higiene. Disposa del registre sanitari. La conforma una sala d’elaboració espaiosa i una petita cambra per assecar i curar el producte. També disposa d’una àrea de transició a l’entrada amb lavabo i dutxa, facilitant així la higiene de l’espai.

El perfil idoni per l’oferta és el d’una persona, o preferiblement un grup de persones, que coneguin l’ofici, sobretot pel que fa al maneig d’un ramat com a pastor i pagès. I que tinguin ganes d’establir-se i portar a terme el seu projecte de vida a la Vall de Cardós.

La Vall de Cardós

La Vall de Cardós és un territori d’alta muntanya que comparteix els trets més representatius de l’Alt Pirineu. Està situada a la part més septentrional de la comarca del Pallars Sobirà i una part important del seu terme pertany al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Així doncs, és una zona que destaca per la bellesa  del seu paisatge natural i pel seu extens territori muntanyós. La ramaderia és un sector clau en aquesta zona, tant pel que fa al manteniment de l’entorn com a la producció de productes agroalimentaris de qualitat i amb valor afegit.

Pla de Desenvolupament Local Sostenible

La Vall de Cardós ha impulsat un Pla de Desenvolupament Local Sostenible amb la voluntat d’atreure i acollir a les persones que vulguin viure i realitzar els seus projectes als seus pobles. Des d’aquesta perspectiva, valoren molt la pagesia i l’elaboració de productes artesans com a activitats econòmiques vitals per a la vall. És per això que animen a les persones interessades a prendre el relleu i així donar continuïtat a l’explotació de la granja i la formatgeria de Casa Manyot.

Les persones interessades, poden demanar més informació al Tècnic de Desenvolupament Local de les Valls de Cardós (973 62 31 22) o bé al correu [email protected]

Vols portar una granja de cabres i una formatgeria a la Vall de Cardós?
Comentarios