Visita a la formatgeria artesana Serrat Gros d'Ossera

Aquest diumenge, 26 de juny, que s'iniciarà a les 10 del matí des de l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell. Fins dissabte es poden fer les inscripcions per a poder-hi participar.

12814121_10153559145188931_8044490678355355491_n
photo_camera Les cabretes del Serrat Gros són tot un símbol. Foto: Facebook Serrat Gros.

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell proposa per aquest diumenge, 26 de juny, la segona ruta del formatge d’aquest any amb la visita de la formatgeria artesana Serrat Gros d'Ossera.

La visita s'iniciarà a les 10 del matí a l'Espai-Ermengol-Museu de la Ciutat, situat al carrer Major, numero 8, de la Seu d'Urgell, per visita la segona planta d’aquest equipament que està dedicada al formatge, on els participants a la ruta podran visionar un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i podran degustar productes d'aquesta productora de formatge i mantega amb denominacions d'origen protegides. La ruta culminarà a Ossera on els participants, en cotxes particulars, podran conèixer de primera mà l'elaboració dels formatges artesans de la formatgeria alturgellenca Serrat Gros.

Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12), fins a les dues del migdia del dia abans de la sortida. La inscripció és gratuïta.

Ruta de les Formatgeries 2016

Recordem que la ruta d’enguany consisteix en la visita de set formatgeries artesanes de l'Alt Urgell i d’una explotació ramadera dins la ruta del Centenari de Cadí, que tindrà lloc des d'aquest mes de maig i fins el mes de novembre. Així, cada mes se'n visita una amb l'objectiu de donar a conèixer aquest producte agroalimentari del nostre territori i els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix.

Pel diumenge 24 de juliol està programada la sortida a la formatgeria artesana Baridà, de Bar. El diumenge 21 d'agost es visitarà la formatgeria artesana Castell-llebre, de Castellbre.

També es visitarà la formatgeria artesana L'Oliva, d'Oliana, el diumenge 18 de setembre, mentre que pel diumenge 23 d’octubre hi ha programada la visita a la formatgeria La Reula. La següent sortida serà per visitar l’explotació ramadera ‘Cal Parra’, el diumenge 20 de novembre, que s’emmarca en la ruta ‘Centenari de Cadí. Tancarà aquesta nova edició de la Ruta de les Formatgeries d’enguany la visita a la formatgeria Cal Majuba de la Seu d’Urgell, el diumenge 11 de desembre.

Recordem que la Ruta de les Formatgeries s'emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.