Aquesta visitarà tindrà lloc aquest diumenge, 24 de juny, que s'iniciarà a les 10 del matí des de l'Espai Ermengol. Per dissabte, 23 de juny, a la 5 de la tarda, visites guiades per la ruta del formatge del Museu de la Ciutat i per La Seu Medieva

Visita a la formatgeria artesana Baridà de Bar

Aquest pròxim diumenge, 24 de juliol, tindrà lloc la tercera ruta del formatge que en aquesta ocasió es visitarà la formatgeria artesana Baridà del poble alturgellenc de Bar. Aquesta sortida s’emmarca en la Ruta de les Formatgeries de l’Alt Urgell que organitza l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

ruta formatgeries
photo_camera Ruta formatgeries

La visita s'iniciarà a les 10 del matí al mateix Espai-Ermengol on els participants hi faran una visita guiada per la segona planta d’aquest equipament que està dedicada al formatge i on se’ls explicarà la història del nostre territori a través d’aquest producte agroalimentari.

La ruta culminarà a Bar on els participants, en cotxes particulars, podran conèixer de primera mà l'elaboració dels formatges artesans de la formatgeria alturgellenca Baridà.

Per poder participar en aquesta ruta cal fer una inscripció prèvia trucant a Turisme Seu (973 35 15 11) o a Turisme Alt Urgell (973 35 31 12), fins a les dues del migdia del dia abans de la sortida. La inscripció és gratuïta.

Recordem que la Ruta de les Formatgeries s'emmarca dins la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.

Dissabte a la tarda: ruta de formatges i a La Seu Medieval

Paral·lelament, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat ofereix cada dissabte a la tarda del mes de juliol la possibilitat de prendre part de la ruta del formatge i una visita a La Seu Medieval. Aquestes visites tenen com a objectiu donar dinamisme a l’eix comercial de la ciutat, al temps que es dóna a conèixer el patrimoni local.

Així, aquest dissabte, 23 de juliol, a les cinc de la tarda, els participants podran fer la Ruta del Formatge, que explica la història del nostre territori a través del formatge, visitant les diferents exposicions ubicades al Museu de la Ciutat, i valorar la importància que ha tingut i encara té aquest producte en l’economia, la societat i el paisatge de la Seu. La ruta finalitza amb un tast de productes de la Cooperativa Cadí.

Tot seguit, a dos quarts de vuit del vespre, també des de l’Espai Ermengol, es farà una altra visita guiada, en aquest cas per La Seu Medieval. La primera part consisteix en la projecció de l'audiovisual que s'ha produït en el marc del projecte per valoritzar i donar a conèixer el centre històric de la ciutat. A continuació, es farà un recorregut pels diferents punts de més interès històric de la capital de l’Alt Urgell.

Recordem que tota la informació sobre aquest projecte es pot veure al web www.laseumedieval.com.

Ambdues visites tenen un cost de 2€ per persona, i aniran a càrrec de la guia patrimonial Pilar Aláez Gil. Cal fer reserva prèvia al telèfon 973 353057 o bé al correu [email protected]