Obre a Barcelona 12 Graus, una botiga de formatges artesans de llet crua

Dos cerdans, un dels quals és el productor dels premiats formatges del Molí de Ger, han fet quallar un espai on trobar formatges artesans de qualitat d’arreu d’Europa.

14543966_1089137634515998_3448411905099719526_o
photo_camera El Pere i el Marc, a la nova formatgeria.

El Pere Pujol és artesà i ànima de El Molí de Ger, formatges que han rebut nombrosos premis als principals certàmens i fires nacionals. Després de set anys, els seus formatges viatgen arreu del món i ha consolidat els seus productes de llet crua de vaca amb noms de gran qualitat com l’Altejó, el Roques Blanques o el Puigpedrós. La nova aventura d’aquest cerdà ha estat obrir una botiga al carrer Bailén número 238 de Barcelona, prop del Mercat de l’Abaceria, amb el seu amic i soci Marc Martínez, gastrònom i entès en el món del formatge. Ambdós han apostat per un concepte de botiga de formatge molt diferent al que s’està acostumats, d’aquest tipus d’establiments n’hi ha comptats referents a Londres i Madrid. Els formatges que vendran no només seran els que produeix en Pere Pujol, sinó d’altres coneguts formatges d’arreu de Catalunya, però també de reputats artesans de tot l’estat espanyol i, fins i tot, d’arreu d’Europa, especialment els més clàssics francesos i italians.

La característica que fa diferent 12 Graus és que el  consumidor entra en una botiga amb el formatge tot a la vista. L’espai es troba refrigerat a uns dotze graus, temperatura que dóna nom a la botiga, i el client tria aconsellat pel venedor entre una quantitat ingent de bons formatges, tots artesans: “Tindrem formatges que en coneixem la seva història, la persona que els fa i l’esforç que hi ha al darrera, perquè sabem que tot costa molt”, explica en Pere Pujol. La voluntat és que el client compri aconsellat pel Marc i el Pere, que coneixen l’elaboració, la maduració i la millor manera de ser degustats.

El Marc Martínez, que és qui serà la major part del temps a la botiga, assegura que no és un local gourmet o molt restringit a un públic amb poder adquisitiu alt, sinó per a gent que li agrada menjar bé i és amant dels bons formatges: “Ens hem situat prop d’un mercat com el de l’Abaceria perquè pensem que el nostre client ha de ser gent que aprecia els bons productes i que vol conèixer el millor formatge que es fa a Catalunya, però que també li agraden formatges que arriben de latituds com el País Basc, Castella, França, Itàlia o el Regne Unit”.

La inauguració de la botiga serà aquest dimarts dia 4 d’octubre a les set de la tarda a la botiga del carrer Bailén, 238 de Barcelona.

comentaris