La ruta de les formatgeries visita Formatges de l'Abadessa de la Seu d'Urgell

Per aquest diumenge 9 d’abril l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell us proposa una visita guiada a la formatgeria artesana Formatges de l’Abadessa.

formatgeria
photo_camera Formatgeria l'Abadessa

L’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell proposa per aquest diumenge 9 d’abril una visita guiada a la formatgeria artesana Formatges de l’Abadessa, situada al centre històric de la capital alturgellenca. La visita s’emmarca en La Ruta de les Formatgeries de l’Alt Urgell d’aquest any que es va iniciar el passat mes de març.

L'entrada a la ruta té un cost de 2 euros per persona, i inclou la visita guiada a l'Espai Ermengol, la degustació dels formatges i mantega Cadí i la visita guiada a una formatgeria o explotació agrària, en aquest cas els Formatges de l'Abadessa, madurats al mateix nucli antic de la Seu i que, just estant començant a trobar-se en alguns establiments alimentaris de la ciutat.
L'hora de trobada dels participants a aquesta visita és a les 10 del matí, a l'Espai Ermengol. Seguidament s’anirà a peu fins a Formatges de l’Abadessa. Es prega que fer reserva prèvia trucant al 973 351511 o a [email protected]  fins el dia abans, el dissabte 8 d'abril, a les dues del migdia. Les places són limitades.
 

Formatges de l'Abadessa és una nova formatgeria que s'està obrint al número 45 del Carrer dels Canonges de la mateixa Seu d'Urgell, fet que contribueix en diversificar la producció formatgera a la capital del formatge i enriqueix el ventall de formatgeries artesanes de l'Alt Urgell. Es tracta d'una petita empresa des d'on la formatgera Judit Carreira, havent pres experiència en diverses de les millors formatgeries del Pirineu català, decideix elaborar els seus propis formatges que els elabora amb llet de vaca i cabra produïda a l'Alt Urgell i maduren al seu celler, al carrer dels Canonges.
 

El primer formatge que va sortir de Formatges de l'Abadessa, Fragua, és un formatge de llet crua de vaca de coagulació enzimàtica i pasta semidura de crosta rentada, que té la peculiaritat que es renta la pell amb cervesa durant la maduració. És una creació en col·laboració amb Cervesa Artesana Minera. L'edició passada del concurs de la Fira de Sant Ermengol va guanyar una medalla de bronze. També existeix la versió amb llet crua de cabra, Cabressa. I la nova creació, és el Cabraflor, un formatge tipus "Torta" de llet pasteuritzada de cabra i amb pell florida blanca. Judit Carreira realitza tot tipus de formacions i tastos relacionats amb l'elaboració del formatge. A part de formacions per a professionals, també tenen molt èxit els tallers per a particulars que volen aprendre a fer formatge a casa i també els tallers infantils.