La Formatgeria Mas d'Eroles ha obert a principis d'agost un espai de tast en el qual es pot gaudir d'un àpat basat en els formatges que s'elaboren de forma artesanal a la pròpia formatgeria, així com un seguit de productes de proximitat. Aquesta iniciativa, una més!, impulsada pel mestre artesà Salvador Maura, vol "donar a conèixer els formatges del territori, la producció local, i portar directament els productes de proximitat del camp al plat, de la granja a la taula".
Aquest espai de tast està influenciat d'un model francès, 'Bienvenu à la ferme', una organització que recolza i garanteix que els productes que es serveixin en aquests espais de tasts, siguin fets en el mateix indret, o com a mínim, siguin de proximitat. A banda d'aquest nou espai, la formatgeria segueix disposant de la botiga, on es pot trobar a part de formatges, productes complementaris (moltes vegades fets, també, a partir dels mateixos formatges) com són unes galetes de Sort. També hi ha vins i caves i, fins i tot, lots de regal.
La carta de tast inclou diverses classes de formatges amb la possibilitat de ser acompanyats amb amanida o fruits secs i melmelada. Entre els plats especials hi ha torrades i amandes, i també el plat revel·lació: unes "burgers de Ca l'Andreu d'Alàs", que tal i com ens va explicar el Maura "són un dels plats que més demana la clientela". A banda de formatges, la carta també disposa d'un espai antiformatges, amb plats que no n'incorporen, tota una originalitat com la de l'aigua que veiem a la carta amb un cost de 0 euros ja que és de la casa i no suposa cap cost afegit.
L'espai està obert de dimecres a diumenge i ofereix dinars i sopars. Salvador Maura va explicar a VIURE ALS PIRINEUS que la carta de l'espai de tast serà una carta de temporada que variarà en funció de l'època de l'any i dels productes que ens ofereix la terra en cada moment. Per això, aquesta tardor oferirà una nova carta amb productes com bolets, sopa de formatges, etc.
Sens dubte, anar a l'espai de tast de Mas d'Eroles d'Adrall és tota una experiència gastronòmica que recomanem a tots els lectors.