El formatger artesà Salvador Maura fa un pas més en la innovació alimentària

Maura ha obert un espai de tast al costat de la Formatgeria Mas d'Eroles d'Adrall. Es tracta d'una nova iniciativa gastronòmica de Salvador Maura, influenciada pel model francès "Bienvenu à la ferme" i innovadora a l'Alt Pirineu.

maura
photo_camera Imatge de Salvador Maura a l'espai de tast.

La Formatgeria Mas d'Eroles ha obert a principis d'agost un espai de tast en el qual es pot gaudir d'un àpat basat en els formatges que s'elaboren de forma artesanal a la pròpia formatgeria, així com un seguit de productes de proximitat. Aquesta iniciativa, una més!, impulsada pel mestre artesà Salvador Maura, vol "donar a conèixer els formatges del territori, la producció local, i portar directament els productes de proximitat del camp al plat, de la granja a la taula".

Aquest espai de tast està influenciat d'un model francès, 'Bienvenu à la ferme', una organització que recolza i garanteix que els productes que es serveixin en aquests espais de tasts, siguin fets en el mateix indret, o com a mínim, siguin de proximitat. A banda d'aquest nou espai, la formatgeria segueix disposant de la botiga, on es pot trobar a part de formatges, productes complementaris (moltes vegades fets, també, a partir dels mateixos formatges) com són unes galetes de Sort. També hi ha vins i caves i, fins i tot, lots de regal.

La carta de tast inclou diverses classes de formatges amb la possibilitat de ser acompanyats amb amanida o fruits secs i melmelada. Entre els plats especials hi ha torrades i amandes, i també el plat revel·lació: unes "burgers de Ca l'Andreu d'Alàs", que tal i com ens va explicar el Maura "són un dels plats que més demana la clientela". A banda de formatges, la carta també disposa d'un espai antiformatges, amb plats que no n'incorporen, tota una originalitat com la de l'aigua que veiem a la carta amb un cost de 0 euros ja que és de la casa i no suposa cap cost afegit.

L'espai està obert de dimecres a diumenge i ofereix dinars i sopars. Salvador Maura va explicar a VIURE ALS PIRINEUS que la carta de l'espai de tast serà una carta de temporada que variarà en funció de l'època de l'any i dels productes que ens ofereix la terra en cada moment. Per això, aquesta tardor oferirà una nova carta amb productes com bolets, sopa de formatges, etc.

Sens dubte, anar a l'espai de tast de Mas d'Eroles d'Adrall és tota una experiència gastronòmica que recomanem a tots els lectors.

comentaris