28.05.2022 |
Viure als Pirineus

Dues escoles dels Pirineus participen al concurs literari Ficcions

La 8a edició del concurs adreçat a joves de 14 a 18 anys ha estat un èxit de participació, sobretot als Pirineus on hi seran presents Tremp i Ponts.

Ficcions
Imatge del concurs literari Ficcions.
Dues escoles dels Pirineus participen al concurs literari Ficcions

El passat 23 de febrer es va posar el punt i final a les inscripcions i entrega del primer capítol per a participar a la vuitena edició del Concurs Literari Ficcions, L’aventura de crear històries. Tan sols als Pirineus s’han presentat 4 alumnes de l’IES Ponts i l’IES Tremp.

A l’edició anterior el premi territorial va recaure en la història ‘Cas resolt?’ del grup Júlianúria (format per Núria Pujol i Júlia Sorribes) de l’IES Ponts que van guanyar un iPod Shuffle.

Enguany s’ha aconseguit batre rècords de participació amb un total de 3.204 alumnes de més de 360 escoles i instituts de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears amb un creixement del 30% respecte a l’anterior edició.

El Concurs
“FICCIONS, l’aventura de crear històries” és un concurs literari adreçat als estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CF que pretén consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència. FICCIONS proposa cinc fragments extrets de llibres d’autors de la talla de Paula Hawkins, Josep Torrent, Flavio Soriga, Jordi Sierra i Fabra i Patrick Modiano. A partir d’aquests inicis, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de 2 o 3 persones.

El Jurat
El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà la segona quinzena d’abril i l’entrega de premis serà a mitjans de maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.

Organitza
El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català arreu dels països de parla catalana.
L’AMIC està formada per més de 250 mitjans de comunicació de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra. En total, la conformen més de 135 mitjans digitals que acumulen més de 7.783.000 usuaris únics segons dades d’OJD Interactiva; i 110 capçaleres gratuïtes i de pagament que sumen una audiència de més d’1.448.000 lectors segons OJD/PGD.

Per a més informació
[email protected] – tel: 93 452 73 71
Web del concurs: www.ficcions.cat

Dues escoles dels Pirineus participen al concurs literari Ficcions
Comentarios